donderdag 7 september 2017

Kookboeken algemeen (2)



Brugse blomme


Zie de eerste post, nou ja, van dit serie'tje dan dus, hier (alle links hier in een nieuw venster)


Geen auteur, maar "Culinair advies Janny van der Heijden" (een hele erge culitrut met drankogen)
Blue Band Basis kookboek
Blue Band (bleuband!) recepten dus
2006


"Vlees bakkerellen", kan het truttiger

Geschnetzeltes zonder room
Kan het culinair onnozeler...

Lamsvlees met honing en rozemarijn
Pffff! Pffff!

"Om eieren te kunnen pocheren moeten ze heel vers zijn"
Overpennen zoals alle culischrijvers zonder iets te weten

Aardappelpuree zonder boter erdoor

Aardappels bakken, gesneden op de mandoline
Kan het stompzinniger

Risotto zonder wijn

PortabellA

Biscuitdeeg
Dit recept dat is Génoise
Dus juist géén biscuitdeeg, culinair opgewarmd lijk

Diverse foto's van duidelijk mislukte zaken, geloof het of geloof het niet
Dat komt door die drankogen natuurlijk...
Even de cake uit de vorm halen, hik!, hé wat raar, hik!
Je ziet het voor je met die drankkop, zie hier


Gaan we wat maken?

Flikker op ja!



Cantal


Peter Keuken (nomen est omen)
Magriet Dagkookboek 1995
Magriet recepten dus
1995 dus


Het werkt met weekmenu's

"Bouillon met veel verse soepgroente"
"Yoghurt vermengd met vanillevla"
"Hollandse witlofsalade"
"Mosselen uit België"
"Chocoladevla met plakjes banaan"

Nou, dan weet je het wel


"Omdat ik graag een buitenlands tintje geef aan het eten, gebruik ik vaak kerrie"
Maar ik moet zeggen: er wordt forsch wijn gebruikt


Tweed kettle is lekker


"Makreel met kruisbessensaus, een klassiek gerecht uit Frankrijk"
Engeland ja, eikel


Hij gebruikt veel spul om te imponeren, ik bedoel: daar kon je toen nauwelijks aan komen
Okra, alikruiken, ezelsoren



Pyrénées le Moulis
Heel apart
"un goût prononcé", ja, dat kan je wel zeggen


Gaan we wat maken?

Nou kijk, vooral van domme culischrijvers krijg je altijd goede ideeën
Rare combi's die je dan net ff anders gaat doen
Wel op mijn manier ja


Mousse van gerookte heilbot

Hij heeft een recept voor Bapao deeg wat ik eens ga uitproberen

Rode kool met aardappelpuree uit de oven

Sinaasappelijs



Räßkäse, ook wel Räßchäß
Erg sterk smakende Appenzeller
Ik ben er gek op


Sylvia Witteman
Het boek van Soof
(Als je naar die mensen in dat boek kijkt, dan smeek je God op je blote knieën nooit veroordeeld te worden daar te moeten gaan eten)(die popi androgyne grachtengordeljongetjes!)
Volkskrant recepten dus
2013


O, trouwens Sylvia Twitterman schreef laatst dat de mond van Opa Pluis een extra streepje als snor heeft
Dat is niet zo, dat is geen snor

Veel spul uit eerdere publicaties
Maar: ik herlees het met plezier

Mooi verhaal over aardappelsalade met rauwe oesters
Maar uit het verhaal blijkt dat het wilde Japanse zijn ("ter grootte van een kindervuist")
Dan klopt "Steek de oesters voorzichtig open" natuurlijk niet, dan moet je eerder met hamer en beitel te werk gaan

"roer er anderhalve deciliter donkere sesamolie door"?????

Kroketten maken met gelatine...

Blini's met de schil van 2,5 citroen erdoor?

Laksa maken met vermicelli...



Rosso de Lagna
Net als Langres: Annatto gewassen


Gaan we wat maken?

Natuurlijk


Canja
Braziliaanse kippensoep
Maar wel met kip erin dan


Béarnaise
Op een andere manier dan ik het doe
Dragonazijn


Russische varkensnek
Uhh, varkensnek Russisch bereid dan dus


Schorsenerenchips




Nog een boek in deze sectie, maar dat wordt een complete aflevering

Wilbrink
(bijna altijd goed werk)

"De moed om smaak te hebben"


Zie hier



O ja!

Ik ben uitgenodigd hier en ook hier

Naar Rotterdam ga ik niet hoor
Dan moet je allemaal van die omhooggevallen apeharses zien staan koken