woensdag 20 september 2017

Drie gangen keuzemenu (2)



Vandaag foto's Tequeños maken
Witte kaas (ik gebruikte Halloumi) en korstdeeg
Frituren


Zie de eerste aflevering van deze miniserie hier (alle links hier in een nieuw venster)


Vandaag wat we de rest van de maand eten

Niet persé in de hier genoteerde volgorde


Aperitief van de week

Whisky sour
Picon
Campari-mandarijnsap


Voorgerechten

Kroket van de week
Lamsnier
Linzen, met abrikozenchutney ernaast
Bacalao

Vego
Bloemkoolsoep met pils
Beignets de Vinzel (zie hier)
Groene salade met gerookte tofu en een gepocheerd ei

Vis
Toast gerookte paling en perenstroop
Mosselsoep
Vol-au-vent met zalm en champignons

Vlees
Pâté van kalfsnier, lamslever en varkensvlees
Sateh kambing
Kalfsbouillon met croutons en venkelgroen




Hoofdgerechten

Bief van de week
Koetsiersstuk
Vinkenlap
Skirt steak (een stuk van de voorste en een stuk van de achterste)
(Alles met friet en verse appelmoes of rabarbercompôte)

Vego
Gegrilde Halloumi met rijst, groene paprika, rode paprikasaus
Ei, kerrie, papadum, sugar snaps
Spaghetti, courget, Pecorino sardo

Vis
Kwie kwie met tomaten-gembersaus en mie
Red snapper uit de oven met flageolets en Parijse worteltjes in botersaus
Moot haai met Fruits de mer, oventomaat, ovenkriel

Vlees
Gehaktballetjes in varkensnet gestoofd in Leffe, aardappelpuree, doperwten
Rollade in melk gestoofd, broccoli in appelsap gekookt, stokbrood
Lambsrack met munt chutney, gnocchi, roodlof



Je ziet dat ik nog moet oefenen...


Nagerechten

Kaas
Deense kazen (Tilsit, Havarti, Esrom)
Blauwe kazen (Saint Agur, Stilton, Cabrales)
Engelse kazen (Sage Derby, Double Gloucester, Shropshire)

IJs van de week
Rabarbersorbet
Citroen-roomijs
Kastanje ijs

Fruit
Grapefruit uit de oven met Bristol Cream
Compôte van kruisbessen
Tamarillo met slagroom

Patisserie van de week
Religieuses
Sacher Torte
Torta caprese


Digestif van de week
Suze
Liquore Strega
Mandarine Napoleon





Journaal

"Wilt u weten of u uw afval goed schijt?"

O! Wacht! Scheidt!!