Lapje van de dikke lende
Ook wel heuplapje
Het kwam gisteren voorbij
Vandaag alle foto's
Ja, dat vroeg ik me af
Hoe zou ik een driegangen keuzemenu samenstellen, wat wekelijks wisselt
Leuk om te bedenken, en de Here zei geprezen dat ik het niet hoef te koken
Koken prima, maar nooit never meer met volk om je heen wat je moet aansturen, doemenelol...
Aperitief van de week
Marquisette
Voorgerechten
Kroket van de week
Dat moet erbij!
Mosselkroket, stokbrood
Vego
Bali telor
Pikant gemarineerd gekookt ei, lontong (blokjes in bananenblad gekookte rijst)
Iets pikants moet erbij!
Vis
Gebakken koolvis met Crema balsamico, sodacrackers
Vlees
Kippensoep met prei, stokbrood
Soep moet erbij, en die kan je ook als tweede voorgerecht bestellen
Had drie weken gehangen...
Hoofdgerechten
Bief van de week
Dat moet erbij!
Slotlap, friet, ijskoude appelmoes van Jonagold, mayo en Belse pickles
Vego
Inari sushi
Tofu gevuld met sushi en shiitake
Erg ingewikkeld, maar de rest is dat niet, en hieronder en veel voorgerechten maak je vtv
Vis
Ovenschotel van heek, mais, en tomatensaus, met wat Schabziger erdoor (groene Zwitserse kaas)
Vlees
Kip Cola, tagliatelle, kastanjechampignons
Nagerechten
Kaas
Belse kazen: Brugse blomme, Passendale, Herve, stokbrood
Kan je als extra nagerecht bestellen
IJs van de week
Moet erbij!
Kweeperenijs met slagroom
Fruit
Fruitsalade, gemarineerd in Earl Grey
Patisserie van de week
Moet erbij!
Brabantse pruimenflap
Digestif van de week
Patxaran
Zie de tweede aflevering hier
Met friet, ijskoude rabarbercompôte en paprika in pikante paprikasaus
Heerlijk!
O ja!
Die is dood, Harry Dean Stanton
Die hier (alle links hier in een nieuw venster)
Was die muziek niet van Cale?
Een of andere apelul van de VPRO beweerde ooit dat het Cale was, ipv Stanton, in Paris Texas
Hoor Stanton hier trouwens
Hij is niet erg goed hoor, als zanger