Een etentje, maar ik kom er overmorgen nader op terug met recepten en zo
Het is te laat geworden
Wilde oesters aten we
Ongelofelijk moeilijk open te krijgen
Wat een joekels
Heerlijk van smaak, met dien verstande dat ik ze in de oven deed want anders is de smaak te sterk
Openhalen en de schoongemaakte bolle schelp kort in de oven droogstoken
Je ziet dat sommige schelpen geen aanhechtingspunt hebben (die bruine strepen), dus daar heeft de platte schelp zich tot bolle schelp ontwikkeld
Ontbijtspek erin en vijf minuten in de oven
Dit systeem is veel mooier dan zoals ze die in spek gebakken of gegrilde oesters, Angels on horseback, maken
Door dat gekloot met het openen moet je de oesters ondertussen stuk voor stuk goed afspoelen; het sterft van het gruis
Oester erop en dubbelklappen; midden-onder ligt nog open
O ja, de schelpen liggen op een dikke laag grof zout, tegen het omkieperen
Ach ach ach, alleen de geur al...