zaterdag 6 mei 2017

Praag





Ik ben op reis naar Praag gegaan, maar wel met de trein eerst via Venlo (werk) en Arnhem (afspraak)


Station: broodje gerookte kip € 3,95
De eerste avond in Praag kreeg ik een schitterend bord Mousse de foie gras, € 3,60...


NRC, Sam de Voogt
Dat "Pan con tomate zo'n simpel gerecht is; daar [in dat kookboek] had wel wat verrassenders mogen staan", de omhooggevallen culinaire nul
Begin eens met het te maken zoals het moet (tomaten die van binnen nog "groen" zijn over het geroosterde brood uitknijpen)
Begin eens met perfecte ingrediënten, want dat is namelijk de essentie (wat de eerste de beste NRC culi kwaker natuurlijk niet beseft, nee, dan zou die niet in NRC schrijven, naast die pastinaak Vreugdeloos en die vieze Broekbaard...)
"Simple cooking cannot be done by simpel cooks"
Simpele lullen kunnen waw niet over simpele culizaken schrijven


Kroeg Venlo, De Locomotief, mooie rode wijn hebben ze er altijd
Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Niet zoals je zou verwachten in een saus met Fino, maar een Patatas bravas achtige saus
Lekker; de balletjes met een mooie frisheid
Uitstekend stokbrood erbij, echt vloerbrood
(Bij AH veel gehijg en geblaas dat ze echt vloerbrood hebben, maar dat zijn botte leugens)



(Ja, de eerste dag was geen mooi fotografeer weer...)


Indiër

Garnalen Jalfrizi
Dikke schijven groene pepers!
Mooi met, zoals het hoort, aardappel
Mooi net niet teveel koriander

Kuleha naan
Gemaakt van lamsbouillon met veel knof

Chicken pakora
Gemaakt met Green flour (zie hier; alle links hier in een nieuw venster)

Alles prima

Venlo, restaurant Sittar

Fles Indiase wijn meegenomen
U hoort nog!




Playmobil tentoonstelling Venlo
Enorm!


Zwei Brüder (zie hier), een waanzinnig assortiment...

Blik Königsberger Klopse
Dat kan ik natuurlijk zelf ook maken, maar ik wil eerst weten hoe men vindt dat het smaken moet
En trouwens prima voor als ik eens een keer tot laat heb doorgewerkt...

Pot Gurkensülze

Beestenkop lollies voor twee kindertjes ("Tier Lutscher")


Weer bij de Locomotief
Chicken wings
Heb ik veel gemaakt bij De Blauwe Blazer in Bennekom ("Buffalo wings"), maar nog nooit ergens besteld
Getipte kippenvleugeltjes
Enorm plakkerig en erg lekker
(Kreeg er een soort Ravigote bij, raar...)


Wilbrink had in de Telegraaf een recept van ganzeneierensalade
Als je eieren van ganzen hebt die kippenvoer hebben gekregen, dan kan je net zo goed kippeneieren nemen
En eieren van wilde ganzen: wow!




NRC, Yassa recept uit het boek Reishonger van Sabine Koning
Een artikel van de culinaire rukker Sam de Voogt
"Voor 4 à 5 personen het sap van één citroen"
Woehahahahahahahaha!
Die Sabine heeft zich bij de magere billen laten grijpen (zoek op die naam, ga naar afbeeldingen en zie dat ze zich nooit anders dan van het middel naar boven toont!)
Per poot, dus per persoon, het sap van 3 à 4 limoenen ja!
De essentie van Yassa is dat je dan dat zuur reduceert met dat een uur lang sudderen van de marinade
God wat een gelul en geklets allemaal weer...


At een fantastiche Anjou duif met ganzenleverkrullen, maar daarover berichtte ik al


Zeer forsch ontbijt, even nog langs mijn opdrachtgever, trein naar Arnhem, Arnhem centrum, wijntje en zo, garnalenkroketten (met de daarbij horende gefrituurde peterselie en weer die nergens op slaande Ravigote)


Café Hekking
Leuk!!!!!
Zie hier maar ook fantastisch publiek en bediening hoor!
Familie van de wethouder?
Tegenover "Touwslagerij Tromp sinds 1886", dat bedoel ik!





Zie de volgende aflevering hier