donderdag 11 mei 2017

Etentje




Een etentje, maar ik kom er overmorgen nader op terug met recepten en zo

Het is te laat geworden




Wilde oesters aten we

Ongelofelijk moeilijk open te krijgen




Wat een joekels

Heerlijk van smaak, met dien verstande dat ik ze in de oven deed want anders is de smaak te sterk




Openhalen en de schoongemaakte bolle schelp kort in de oven droogstoken

Je ziet dat sommige schelpen geen aanhechtingspunt hebben (die bruine strepen), dus daar heeft de platte schelp zich tot bolle schelp ontwikkeld




Ontbijtspek erin en vijf minuten in de oven
Dit systeem is veel mooier dan zoals ze die in spek gebakken of gegrilde oesters, Angels on horseback, maken

Door dat gekloot met het openen moet je de oesters ondertussen stuk voor stuk goed afspoelen; het sterft van het gruis




Oester erop en dubbelklappen; midden-onder ligt nog open

O ja, de schelpen liggen op een dikke laag grof zout, tegen het omkieperen





Ach ach ach, alleen de geur al...