Ik heb niet zoveel soorten rijst gebruikt, als wel erg aardige dingen gemaakt
Gevulde puntpaprika
Olijfolie, ui, knof, peper...
Het grootste deel met wat zout door rauw HOH gehakt werken
Gekookte rijst erdoor werken
Je hebt een Spaans gerecht waarin je gewone paprika's vult met idem, maar met rauwe rijst
Daar gaat bouillon over, oven (rechtopstaand, of halve op hun rug), maar dat moet je dikwijls gemaakt hebben om precies te weten hoeveel bouillon, hoe lang in de oven, hoe warm
Het recept staat in 1080 Recetas de Cocina, een door Nederlandse culinaire veenlijken regelmatig verguisd boek
Bij de rest van het gehakt witte wijn en bouillon en laten versauzen
Puntpaprika opensnijden, uithalen, vullen, opbinden
In de saus in de oven garen
Serveren met Sriracha of met Sambal djeroek asli (die dunne)
Coq au vin, maar dan Russisch
Ghee, hoeden van kastanjechampignons in stevige schijven, ff bakken, uit de pan
Idem met mooie stukken kip
Ik gebruikte poten
Ui, knof, champignonstelen...
Rozemarijn (vers!)...
Bloem...
Flink volle rode wijn, wat water, Oxo of zo, peper, laurier...
De kip erin gaar stoven
Kip uit de pan
Champignonhoeden in de pan
Flamberen met Armagnac (hoort met Russische cognac maar dat is af te raden als u een fijne smaak hebt)
Binden met een mengsel van Smetana en wat eigeel
Kip terug
(Ik schreef een tijdje geleden dat je een soort korst krijgt als je met Smetana gratineert; als je er eigeel doorwerkt, dan gebeurt dat niet, vreemd genoeg...)
Serveer met gekookte rijst
Spinazie omelet
Olijfolie, ui, knof, zwarte peper...
Wat bloem erdoor...
Bouillon, Fino, Oxo of zo...
Diepvries spinazie in de magnetron (kort!)...
Wat geraspte belegen Goudse erdoor, wat heel kleine blokjes Zeeuws spek of zo...
Room, p/z, tijm...
Losgeklopt ei erdoor (enkel ietsje geklopt!; geel en wit moeten nog separaat zijn)
Rijst koken
Omelet bakken
Serveren met de saus
Kaber kabertoe
Maak dit gerecht niet als "gevulde omelet"
Het is veel lekkerder zoals hieronder
Week gedroogde garnalen
Sperzie kop kont, stukjes, koud water een tijdje
Pinda-olie, stukjes goed afgegoten sperzie...
Kippenbouillon...
Uit de pan
Ontvelde kip in ghee bakken
Koelen, en in stukjes
Pinda-olie, trasi...
Ui, knof, lombok, komijn, korianderzaad (vers gemalen of geplet)...
Stukjes kip kort in meebakken
Koenjit erbij en de afgegoten garnalen meebakken
Wat droge kokos meebakken...
Ketjap medja, wat rijstwijn (geen blanke soort), kip garen...
Mihun koken in die kippenbouillon (met wat extra water en zout eventueel)...
Sperzie bij de kip
Ei goed kloppen en zo'n grote platte omelet bakken
Die oprollen en in schijfjes (= linten) snijden
Hieronder mét de fijngesneden mihoen erdoor en de omelet
Niks gevuld, alles door mekaar
Tikka masala
Super klassiek
In Engeland een paar keer gegeten
Nooit gemaakt
Bak ontvelde kip in ghee
Koel en in stukjes
Bak heel kort nog even op en uit de pan
Tikka massla pasta maken
Blender, forsch knof, gemberwortel, rode peper zonder zaad (maar redelijk wat dan), komijn, korianderzaad, koenjit, garam masala (geen Surinaamse!), cardamom en wat pinda-olie
Pinda-olie, ui, knof...
Vrij lang op laag vuur
Die pasta erbij, nog wat grof gesneden verse rode peper zonder pitjes...
Tomatenpuree...
Kippenbouillon, deksel, zachtjes laten stoven
Meng chutney of pickles met yoghurt
Kook rijst (die heel dunne heel lange!)
Kip warmen in de saus
Diepvries doperwten warmen in de saus
Burp!