Carpaccio van Drentse kalfsmuis
Met vinaigrette van truffel, tonijn, en twee jaar oude boerenkaas
(Drentse mag ik aannemen)
Uitstekend!
Vinaigrette hier: een prima idee
Het brood was echt vloerbrood, verdomd, maar iets te laag / lang gebakken
Op een bakplaat gebakken waarschijnlijk
Gebruik een steen, maar ja, die zijn niet zo groot...
De kruidenboter (heb ik enkel geproefd) prima maar volledig zoutloos
Het mes was gloeiend heet, ook bij het hoofdgerecht...
Pakte het vast en deed me denken aan dat meisje in hotpants wat vanmorgen op een in de volle zon staande zwarte ijzeren bank ging zitten
Rosso Piceno Viabore
Marche
Zacht schreven ze, en inderdaad, maar hoe zal ik het zeggen, vol van een zachte soort zeg maar
Niet mijn soort
Gebakken parelhoenderfilet
met creme (ik heb de accenten nog niet ontdekt) van wortel, limoen, gember en 5 spices
Het was een poot, niks mis mee, maar dat is geen filet
Niet gebakken maar uit de oven
Sommige excentrische stukjes ietsje droog (het probleem met parelhoen)
Lekkere onvermelde knolselderijpuree en uitstekende ook onvermelde krokante paksoitjes
Die vermelde wortel etc dat was een verfje en zoetig en niks gember, limoen of Vijf kruiden poeder
Maar het was lekker!
Friet mayo OK maar te weinig mayo
Salade OK
Domaine Muret
Languedoc
Het zou intens zijn, ach, maar het was wel mooi
Redelijk vol en lekker fris ook nog
En lazer op met je bosvruchten, en tonen van mocca (moca, ja) en cassis
Cheese cake
Ik heb het laten inpakken...
Maar als we er de Lemon curd bij doen dan wordt het pappig, zeiden ze
Dat heb ik thuis zei ik (nog afgezien van dat je het in een plastic zakje kan doen)