Maya
In het hotel tig verschillende kranten, dus vandaag gaan we de
kookrubrieken vergelijken
Telegraaf
Indische snijbonen
Kook snijbonen (in sepjes gesneden) half gaar
Olie. trassi, ui, laos, gebroken kemiri...
Gehakt erbij en rul bakken...
Gepelde Noorse garnalen erdoor (ik neem aan dat hij niet langoustuines bedoelt)...
Gebroken korianderzaad en iets nootmuskaat...
Snijbonen en kokosmelk...
Met witte rijst
AD
Daar gingen ze
humus van Edamame
maken
Bah
Dagblad van het Noorden
Tomaten conserveren
Tomaten op bakpapier in de oven met de snijkant naar boven
Daarop olijfolie met geperste knof erdoor
De pitjes moesten uit die tomaten, het vocht niet, laat maar
Zes uur op 90 graden
Afkoelen, in een pot met blaadjes basilicum ertussen en tijm
Olijfolie tot ze onder staan
Twee weken
Niet echt spectaculair maar wel sympa
Trouw
Tonno al Cartocchio
Tonijn in een pakketje
Vroeger bakpapier, nu aluminium folie, in recept braadzak
Tonijn inwrijven met zout, citroensap, olijfolie
Tijdje laten liggen
Gehakte kappertjes, peterselie en knof erover en in de braadzak met grofgesneden tomaat en ontpitte Taggia olijven
15 minuten oven op 200 graden
Met fusilli
Volkskrant
Jezus, dat is Huivers
Pochette van varken en Mozarella
Varkensribstuk met bot (bedoeld is enkele koteletten aan mekaar) opensnijden zodat je het kan vullen
Het wordt een Cotelette suisse iets, maar dat kent die man natuurlijk niet
Pakketjes maken van een schijf Mozzarella, daarom een plakje Parmaham, daarop salieblaadje, daarop weer een schijf Mozzarella
Hoezo, pakketjes maken??
Pakketjes in dat vlees, dichtbinden, p/z, bruinen
In de oven in schaal, 1 uur op 175
Fond losroeren met witte wijn of sherry, Fino dan zou ik zeggen
Met salieblaadjes even opkoken
NRC
Courgette dingen
Dat is weer zoiets dat je als ballen in de frituur kan maken, als pannekoek in de -de naam zegt het al- koekenpan en als taart in de oven
Rasp, zout, laat liggen, pers, spoel -wat er niet bij staat-
Eieren kloppen met bloem
Dille hakken -ik denk dat ze dat in het Midden-Oosten met koriander doen- en peterselie en lente-ui
Door de courget
Daardoor ook de ei en gebrokkelde Turkse of Griekse kaas (Feta of zo)
Ballen of koeken of taart dan dus
Ik las in de krant over Bruine jenever.
Wat is dat?
O, dat is iets nieuws.
Ik dacht al...