Zutaten
Pikanter Pferfer, Ingwer, Herrings
Tomatotes, Krabben, Zwiebein,
Oel, Salz
West-Afrikaanse pikante saus
En zo kunnen we mooi even het West-Afrikaanse staple food onder handen nemen
Want dat eten arme mensen daar:
Koolhydraten met shito
Shito: heel apart, heel heet, bepaald niet vies
Maar eet het wel bij aardappelen, rijst, pasta, bonen...
Met verder niks erbij
Zie Wiki over shito hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Een shito recept?
Zie hier
Of shito kopen?
Zie hier
Waar eten ze het in West-Afrika bij?
Net als ik u al aanraadde, bij witte rijst
Maar niet alleen daarbij
Ook bij (en enkel dat):
Èbà
(er hoort nog een puntje onder de E)
Van garri; cassavemeel
Zie hier
Kenkey
Knoedels formaat voetbal, van van mais-zuurdesem
Zie hier
Fufu
Knoedels formaat knot wol, meestal van cassave of van meel van b akbanaan
Ook wel van maismeel, yam en tarwe
Zie hier
Waakeye
Rijst en bonen
Zie hier
Bordje Shito Speciale
(Met ook nog sla!)
Wat zijn de bekendste gerechten daar?
Waar die Èbà enzovoorts bij gegeten wordt?
Met daarbij weer die shito?
Als de mensen eens méér kunnen betalen dan enkel koolhydraat met shito?
Yassa
Zie dit blog hier
Ff scrollen
Kip, uien, limoensap, groene olijven
Maafe
Fufu met pindasaus
Zie hier
Suya
Spiesjes van vlees whatever of ingewanden
Zie hier
O ja!
Ik kreeg een enorm stiekem boekje van Wakker Dier
Veel informatie over hoe je vegetarisch kunt eten
Met receptenkaarten en zo
Maar ja, niks vegetarisch, maar veganistisch (zonder dat woort ook maar een keer te gebruiken)
Ik heb altijd al gezegd dat je vegetariërs en zo niet kunt vertrouwen
Ik bedoel: ooit één enkele vegetariër ontmoet met gevoel voor humor?
Dat bedoel ik