zondag 13 oktober 2019

Frankrijk



Vandaag foto's van rotolo
Niks Frankrijk dus
 Recept hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)



Libération, Frankfurter Allgemeine en de Volkskrant



Andouillette


Een restaurantje in een dorp waar je ongevraagd een karaf rode wijn voorgezet krijgt, waar je het Menu ouvrier bestelt, waarop ze zeggen Andouillette of bœuf bourguignon? op een toon van Wat een lul

"De andouilette is goed als ie naar stront ruikt"

Andouillette sjiek, in dit artikel
Van Charcuterie Thierry
Andouillette de Troyes
Met morilles en Vin jaune, beide peperduur

Dikke darm, maag (met de hand gesneden, en niks anders van vlees), z/p, nootmuskaat, ui
Dat is de basis voor Andouillettes de Troyes

Maar deze met knof, sjalot, room, zonnebloemolie, morilles en de Vin jaune
Olie, knof en sjalotten...
Morilles...
Wijn,,,
Inkoken, room
Andouillettes hierin leggen en de oven in

Zie de AAAAA hier




Het Forum Libération Alimentation

5 juli, Lyon


Menu voor 20.000 man

Zie hier

Linzensalade met sinaasappel vinaigrette en zachtgekookte eieren
(Nou ja, Œufs mollets, weke eieren; de truc is dat je ze niet te snel aan de kook laat komen, vuur uit, deksel, tijdje laten staan)

Gevogelte blanquette met dragon en azijn(?; de informatie is niet duidelijk)
Garnituur

Appeltaart op de manier van Lyon
Een gekarameliseerde appeltaart is dat
In de bordelaise maken ze het ook, dus ook in de patisserie onder mij
Zie hier




Restaurant Eisenbahn

Schwäbisch Hall

Franse keuken

Zie hier

Waar komt die naam vandaan?
Hoor hier


Foie gras met bloedsinaasappel gelei...

Roodbaars op spinaziebladeren, met bouchot mosselen (hangmosselen) en een groentenbrunoise...
Met beurre blanc gemaakt met mosselkookwater, en een daslook risotto...

Zeetongfilet in een Parmezaankorst, met roomrijst...

Bresse duif met een tijmkorst...
Met Cœur d'artichaut, eenhoorntjesbrood, schuim van witte wijn en truffeljus...

Dat is wat anders dan augurkenschuim moeten eten bij Boer Jonnie...




Sake Slootweg

Aka Kwake Klootweg

De Volkskrant


"Franse klassiekers" dat is altijd met roomboter
De culinaire nul

Pak er eens The Food of France bij
De indeling:
The Domain of Butter
The Domain of Fat
The Domain of Oil
The Pyrenees: Butter, Fat and Oil
Lees dat eens, in plaats van die fysiekboekjes


Hij heeft zich ingeschreven bij de kookschool Cordon Bleu in Londen, maar "Wat voor vakken ik krijg, weet ik nog niet", hou je dit soort onnozelheid voor mogelijk...


Gaat ie vichyssoise maken met ook spinazie erin, kan het nog meer stupide


Dat je van prei de "ondereindjes" moet verwijderen
Goh!


Hollandaise
"Water en kom mogen elkaar niet raken"
Gelul