woensdag 3 juli 2019

Giro d'Italia (2)





Zie de eerste aflevering in deze serie hier

Alle links hier openen in een nieuw venster


Tijdens de Giro schreef Onno Kleyn (aka Otto Kleynejan) dagelijks een stukje met een recept uit de streek waar de Giro was die dag, in de Azijnbode



Bij het laatste stukje in de vorige publicatie staat dat ik wat oversloeg

Ja, want etappes 7, 8 en 9 staan in één artikel, en dat was teveel voor de vorige post

De vorige post is dis 1 t/m 6 én 10
Deze 7, 8, 9
Tsja...
Such is life... 




Gramigna con salsiccia e zucchine


"Gramigna is handjesgras en die pasta lijkt daarop"

Onzin
Gramigna ziet er uit als fideus, maccheroni, sedanini, dat soort spul
Wel wat meer gebogen


Het is met "courget of artisjok"

Onzin



Knof salami uit Alto Adige


Brodetto


In de Abruzzzen of in de Molise "komt de kleur niet meer van tomaten maar van rode pepers"

Onzin

Tomaten én rode pepers


Brodetto met azijn komt niet uit Pesaro maar uit Fano


Dat er rog in gaat is kletskoek




Sfizzi con la trota


"Sfizzi zijn verse lasagnevellen"

Gelul

Dat zijn een soort soepstengels

Zie hier


Met "gerookte forel"

Onzin



Strolghino
Heel speciaal spul!
Zie hier
Zoete rode wijn gebruiken ze ook bij die waanzinnig lekkere Lonzino al Vinsanto
Daar schrijf ik binnenkort over
Ham en zo proeverij enkele dagen geleden!



Zie de volgende aflevering hier