The Fireside Inn, Enochsburg
Google Street View
Ook wel
Pan Fried Chicken
Een klassieker, een must, na de kerk op zondag
Southeastern Indiana
Enkel z/p erop
Véél versgemalen zwarte p...
Door bloem halen
Bakken in reuzel
Veel oorspronkelijk Duitse nederzettingen daar, met hun jaarlijkse Fest
[Ik hoorde enkele dagen later, tot mijn verbazing, dat de meeste blanken in de VS oorspronkelijk van Duitse afkomst zijn]
Zeer kerks en zeer streng in de rechtbank
Ik woonde een tijdje in Greer (Southern Carolina, maar ook een Duitse kolonie)
Kreeg een vent die zijn tuin fors had laten verwilderen drie maanden cel
Als je Oldenburg (ik ben nu weer in Indiana) binnenkomt staat er een groot bord met Wilkommen!
"If the coronel would have been born in Indiana, he would be a general"
Je ziet ook overal IFC staan, in dezelfde letters als KFC
"We're Indiana people, and on Sunday after church we have fried chicken"
Geserveerd met aardappelpuree met jus
Soms pasta met gesmolten boter
En met sperziebonen uit blik
En met Coleslaw
Lunchgerecht daar: Pork tenderloin sandwich
Enorme Wiener schnitzel
Nagerecht daar: Hoosier Pie
Sugar cream pie, Desperation pie
In de winter was er niks anders dan melk en suiker, en dat werd gebonden met maismeel
In korstdeeg met reuzel gemaakt gebakken
Grote kip
In 10 stukken
Poot eraf en in tweeën
Nek
Filets in vieren (zijn enorm groot)
Rug
Flink peper, maar ook redelijk wat zout erin masseren
Op een twee kilo kip een eetlepel zout, en 2½ tot 3 versgemalen zwarte peper
Er komt na het bakken nog weer zout op
Door bloem halen
20 minuten in de reuzel op niet te hoog vuur
Tegen het eind op laag vuur een scheut water erin ("It seals the flavours")
Enorm gebrubbel
Uitgebrubbeld: klaar
Kip eruit: alle vet in een grote bak
Kruimels zakken naar beneden, en worden gebruikt om de roux voor de "gravy" bij de puree smaak te geven
Pan schoon, mooi helder bruin vet uit die bak erin enzovoorts
Vet krijgt een mooie pepersmaak
De uitbaatster van Wagners Village Inn
Oldenburg