Zie de eerste aflevering in deze serie hier
Alle links hier openen in een nieuw venster
Tijdens de Giro schreef Onno Kleyn (aka Otto Kleynejan) dagelijks een stukje met een recept uit de streek waar de Giro was die dag, in de Azijnbode
Bij het laatste stukje in de vorige publicatie staat dat ik wat oversloeg
Ja, want etappes 7, 8 en 9 staan in één artikel, en dat was teveel voor de vorige post
De vorige post is dis 1 t/m 6 én 10
Deze 7, 8, 9
Tsja...
Such is life...
Gramigna con salsiccia e zucchine
"Gramigna is handjesgras en die pasta lijkt daarop"
Onzin
Gramigna ziet er uit als fideus, maccheroni, sedanini, dat soort spul
Wel wat meer gebogen
Het is met "courget of artisjok"
Onzin
Knof salami uit Alto Adige
Brodetto
In de Abruzzzen of in de Molise "komt de kleur niet meer van tomaten maar van rode pepers"
Onzin
Tomaten én rode pepers
Brodetto met azijn komt niet uit Pesaro maar uit Fano
Dat er rog in gaat is kletskoek
Sfizzi con la trota
"Sfizzi zijn verse lasagnevellen"
Gelul
Dat zijn een soort soepstengels
Zie hier
Met "gerookte forel"
Onzin
Strolghino
Heel speciaal spul!
Zie hier
Zoete rode wijn gebruiken ze ook bij die waanzinnig lekkere Lonzino al Vinsanto
Daar schrijf ik binnenkort over
Ham en zo proeverij enkele dagen geleden!
Zie de volgende aflevering hier