Prachtige Médoc rosé, wat zeldzaam is
Ik mag nog niet zeggen van wie
Zeer bekend huis!
Fraai brood
Spaanse groene en zwarte olijven spread
Wat zout maar heel mooi van smaak
Mooie kleine mosselen
(Aldi; nog nooit had ik een pak met zo weinig weg te gooien mosselen)
Die mosselen in de Chinese fonduepan
Met bouillon van de lamsschenkel van laatst
Dus rode wijn, runderfond en die lamsschenkel
Enorm lekker
Huitlacoche
Zie hier (alle links hier openen in een nieuw venster)
Nopales
Zie hier
Chorizoblokjes uitbakken
Ui, knof, Spaanse peper...
Op laag vuur de huitlacoche en de nopales (beide uit blik) erin warmen
Weer verschillende soorten onbekende bief uitproberen
Hieronder Flat iron steak
Je moet het dun snijden, maar het heeft een enorm mooie smaak (als het heel goed gehangen is)
Cap of ribeye
Mooi mals vlees
Mooie volle smaak
Ketting van de haas
Mooi mals, heel fijne smaak
Veel vet erop wat sommigen lekker vinden en anderen niet
Eventueel dikkere stukken vet wegsnijden, of op de vette kant langer doorbakken (dat vlees kan daar goed tegen)
Sommige stukken ketting hebben een duidelijke "vette kant", andere niet, tsja
Foto hieronder: dat is 1/3 of 1/2 van de lengte van de ketting
Ik had ook nog Lapje van de lende, Heuplapje (foto gebakken vergeten)
Je moet fors kauwen maar de smaak is mooi
Hieronder de sausjes
Mayo, piccalilly, salsa van groene tomaten (groen van soort, niet van onrijp), Antilliaanse aardappelsambal, onion chutney en (heel mooi spul, die fles) sacebeli
Na: vanilleijs met Georgische in honing ingemaakte groene walnoten
Ach ach ach ach ach...