dinsdag 18 september 2018

Etentje




Prachtige Médoc rosé, wat zeldzaam is

Ik mag nog niet zeggen van wie

Zeer bekend huis!


Fraai brood

Spaanse groene en zwarte olijven spread
Wat zout maar heel mooi van smaak




Mooie kleine mosselen
(Aldi; nog nooit had ik een pak met zo weinig weg te gooien mosselen)

Die mosselen in de Chinese fonduepan
Met bouillon van de lamsschenkel van laatst
Dus rode wijn, runderfond en die lamsschenkel

Enorm lekker




Huitlacoche

Zie hier (alle links hier openen in een nieuw venster)




Nopales

Zie hier


Chorizoblokjes uitbakken

Ui, knof, Spaanse peper...

Op laag vuur de huitlacoche en de nopales (beide uit blik) erin warmen




Weer verschillende soorten onbekende bief uitproberen


Hieronder Flat iron steak

Je moet het dun snijden, maar het heeft een enorm mooie smaak (als het heel goed gehangen is)




Cap of ribeye

Mooi mals vlees

Mooie volle smaak




Ketting van de haas

Mooi mals, heel fijne smaak

Veel vet erop wat sommigen lekker vinden en anderen niet

Eventueel dikkere stukken vet wegsnijden, of op de vette kant langer doorbakken (dat vlees kan daar goed tegen)

Sommige stukken ketting hebben een duidelijke "vette kant", andere niet, tsja

Foto hieronder: dat is 1/3 of 1/2 van de lengte van de ketting





Ik had ook nog Lapje van de lende, Heuplapje (foto gebakken vergeten)

Je moet fors kauwen maar de smaak is mooi




Hieronder de sausjes




Mayo, piccalilly, salsa van groene tomaten (groen van soort, niet van onrijp), Antilliaanse aardappelsambal, onion chutney en (heel mooi spul, die fles) sacebeli

Na: vanilleijs met Georgische in honing ingemaakte groene walnoten

Ach ach ach ach ach...