Pizza
Met ei en zoete ui
Een ei ontsnapte, maar ik drong het terug
Je hoort nooit van deze combi, maar het is heerlijk
Stoof zoete ui in boter lang zacht
Dan knof erbij en grove Koreaanse rode peper (of gebruik pikant paprikapoeder) bouillon en nog langer stoven
Blikje tomatenpuree door de ui
Proef op p/z
Pizzasteen in de loeihete oven
Pizzabodem, zoete ui-tomatensaus, olijven
Deuken, eieren, paprikapoeder (wat op de foto nog ontbreekt)(of nee, ik ben het vergeten...)
Oven
Libanees brood
Met koolvis, groene paprika en Sauce messine
Maak de Sauce messine (saus uit Metz)
Zie mijn blog hier (alle links hier in een nieuw venster)
Olijfolie, ui, knof...
Grove zwarte peper, groene paprika, green zaatar (of anders maar gewone)...
Wat witte wijn, snel inkoken
Bak de vis
Bak het brood (chapatipan)
Piep de saus warm
Roti
Met kalkoen, wortel en Kriek
Boter, stuk stoofkalkoen aanbakken, uit de pan
Wortelschijven idem, uit
Boter, ui, knof, grove witte peper...
Wortel, bouillon, Kriek (1 op 2)...
Vlees erin stoven
Roti bakken (chapatipan)
Vloeistof inkoken, proef op p/z
Stoofpeer
Jawel, dat kan als koolhydraat dienen!
In runderbouillon met balletjes van Groningen verse worst
Met kruidnagel dus, die worst, en de soep met zeer veel grof gesneden soepgroenten (gemaakt met, en later er nog eens extra in)
Ui, knof, prei, wortel, peterselieblad, selderijblad
Bouillon maken
Stoofperen stoven
Boter, olijfolie, soepgroenten...
Bouillon (gezeefd) erbij
Balletjes maken (neem geen grove worst zoals ik deed want daar kan je geen balletjes van maken, hoogstens met een super scherp mes plakjes van snijden)
Pocheren in de soep
Gnocchi
Met Quorn en tomatensaus
Niks mis met Quorn blokjes naturel
Olijfolie, ui, knof, grove zwarte peper (u kent het onderhand wel, dagelijks moet je dat eten, als je dan 70 bent zie je eruit als 50)...
Tomatenblik...
Prak...
Witte wijn...
Inkoken
Zwarte olijven, gedroogde tomaat...
Proef p/z
Kook de Gnocchi
Wok de Quorn in wat druivenpitolie
Ik maakte de gnocchi zelf, maar daarmee ga ik u niet vermoeien
Wel met een fantastische truc: maak ze, vries ze, ontdooi ze, kook ze
Fraaier fluweliger bestaat niet
God God God wat kan ik toch enorm lekker koken...
O ja trouwens!
Over onnozelheid gesproken!
Dat die suffe truus Stijffie Kouters niet in de gaten heeft dat die vieze baviaan Joel Broekbaard stijffie van de coke staat...