Drumsticks als borrelhapje
Dat moest snel en goedkoop
Bruinen in boter plus olijfolie (de snijkanten eerst)
Heet water, blokje kippenbouillon, knof snippers en ui idem
Stoven
Die bouillon was werkelijk uitstekend om mee te koken
Had veel gemaakt en heb er van alles mee gedaan
Risotto bv
Pikante sardien van Rio Mare
Erg lekker
Een nadeel: het zit zo strak in dat blikje gepropt dat je er niks heel uit krijgt
Limburgse kaas met appelstroop
Gebruik enkel echte appelstroop natuurlijk
Maestricher stroop
Ze doen het in Limburg ook op kaas
Kiës mit zeem
In Brabant doen ze stroop op toast met paling
In Limburg op toast met gerookte forel
Potage Crécy
In Bali, in het restaurant van de Hotelschool, op de kaart als Crazy soup
Dit is een close up, om de tapioca te kunnen zien
Boter, sjalot, knof...
Groentebouillon, worteltjes erin garen
Pureren (het moet redelijk dun zijn)
P/z
Tapioca, acht minuten
Eigeel door melk kloppen en daarmee de soep binden
P/z
Ik heb het op smaak gebracht met Marmite, witte peper, citroensap
Serveer met bieslook en peterselie erover
Arancini
Ook wel Suppli al telefono, naar de draden die de Mozzarella erin trekt als je ze doorsnijdt
Ballen van risotto maken (gebruik Arborio), met een stukje Mozzarella erin
Paneren (bloem hoeft niet)
Frituren
Smaakte heerlijk met die kort gestoofde paprika
Omelet met melkzwam
Boter, sjalot, knof...
Stukjes melkzwam...
P/z
Andere pan, boter, ei iets omgeroerd met room
Omelet bakken
Op warm bord, op de ene helft de paddo's, dichtklappen
Omelet met Judasoren
Dit wordt onder die naam verkocht, maar het is toch net iets anders
Verse Koeping tikoes
Judasoor is bruin
Zelfde verhaal
Controleer wel de paddo's op harde stukjes
En gebruik enkel super verse!
Risotto al salto
Ik had die salto wat duidelijker moeten fotograferen
Risotto van Arborio of Carnaroli
Burgers van vormen en mooi bruinen in boter
Serveren met kaas erover
Ik gebruikte Pecorino toscano
Uit de Volkskrant van vandaag
Raar hoor...