Geen gelul!
Biefstuk bakken
Schroei snel aan een zijde dicht op heel hoog vuur in heel hete boter en/of olijfolie
Andere zijde idem
Draai weer en laat verder garen op lager vuur, regelmatig draaiend
Zout daarna pas
Italiaanse varkensworstjes
Biefstuk met anchoïade
Maak anchoïade
Laat een oven waarin een grill zo heet mogelijk worden
Bestrijk brood met de anchoïade, leg er biefstukken op, schakel de oven uit en zet de grill aan en plaats het brood met de biefstukken zo dicht mogelijk onder de grill
Draai de biefstukken vrij snel (op het brood, niet met het brood)
Draai nog een keer als ze bijna gaar zijn
Anchoïade
Week ansjovis uit de pekel in melk, laat uitlekken, spoel af en dep droog
Blend met peterselie en wat sjalot
Maak er met olijfolie een "mayonaise" van
Breng op smaak met citroensap en peper
Biefstuk met saus van blauwschimmelkaas
Bak biefstukken aan in boter, haal ze uit de pan als ze bijna gaar zijn, bestrooi met p/z en houd ze warm
Roer de aanbaksels in de pan na iets koelen op laag vuur los met droge witte port en los in de vloeistof blauwschimmelkaas op, liefst Roquefort
Serveer bij de biefstuk, met gebakken appelschijven
Naan onder de warmhoudlamp
Biefstuk met citroen
Super simpel, super lekker
Maar: enorme hitte vereist
Iets wat je maakt op een net schoongemaakt houtfornuis
(En dan gooi je gedroogde pepers in de oven; dat wordt dan prachtig krokant)
Bak biefstukken aan beide kanten kort aan, in een zo heet mogelijke smalle hoge gietijzeren pan met wat olie
Haal uit de pan, pers er pijlsnel wat citroensap over en serveer direct
Biefstuk met Szechuan peper
Maak een dun mengsel van maizena en blanke rijstwijn (Kwangtung mijiu of zo) , en breng op smaak met light soy en Cheefoo wijn (Chinese druivenwijn, wit en licht zoet; enorm lekker om er tomatensaus mee te maken)
Wok peultjes vrij lang in arachide-olie en haal uit de pan
Rooster Szechuan peper (pas altijd op de lange vlijmscherpe steeltjes) in een droge pan op laag vuur, haal uit de pan en stamp fijn
Bak biefstuk-reepjes snel bruin in de wok met arachide-olie en de Szechuan-peper
Doe de biefstuk in een kom en giet er het braadvocht over
Wrijf de wok schoon en warm er weer arachide-olie in op, nu met wat sesam-olie erbij
Bak er nieuwe ongebakken Szechuan-peper in, met rode peper, verse gember en knof, op niet te hoog vuur
Doe er de biefstuk met het vocht bij en dat wijnmengsel, voeg de peultjes toe, breng aan de kook, laat kort doorkoken en serveer
Roti in de rotipan
Aan de vergetelheid ontrukt!
Het Dolkomische Sexduo Venus en Penis!
Hoor hier! (alle links hier in een nieuw venster)
Vader Abraham!
Dat is nog eens wat anders dan smurfen!
Hoor hier!
Hoor hier!