woensdag 22 november 2017

De Volkskeuken



Vandaag foto's van Ikan teri besar
Vis gedroogd groot, = ansjovis
(teri uitspraak trie)


Je houdt het niet voor mogelijk


De laatste uitzending over die culinaire kwakkers hier was een maand geleden (zie hier; alle links hier in een nieuw venster)

Een maand is 4,2 weken maal 5 kwakkers per week = 21 kwakkers

14 culinaire onnozelheden in die periode

Twee op de drie...


Marie Louise Flipper

De soep van Kennedy
New England's (England, ja) fish chowder

Maar dat is helemaal niet dat recept van Kennedy!
Kennedy's recept is het klassieke, met vis én gepekeld varkensvlees...


Loethe Oudmuis

tjes

pakjes
zakjes
visjes
balletjes
schaaltjes
tomaatjes
blaadjes
vormpjes
kliekjes

Trutjes...




Ping-pong Pu

Mapo dofu

Dat is niet pokdalige vrouw maar pokdalige oma

"Mijn mapo dofu is geheel losgezongen van het origineel uit Sichuan" (Szechuan, ja)
God samme krake...


Otto Kleynejan

Moet in de onfrisse kont van die vieze Hermus blazen

"Vindt u het daarom goed dat ik een wildrecept van mezelf gebruik?"
God God God wat een sufgelulde eikel...


Marko Huivers

Wilde eend met sumak

Anderhalve eetlepel sumak
Op eenderde liter medium sherry

Het culinaire veenlijk...


Marie Luise Schilfer

"1 pak Lassyrijst (ik nam die met extra vezels)"
Je bent een culinaire trut
of je bent geen culinaire trut...

Jambalaya met sambal gemaakt...

Met een kruidenmengsel van boer Jonny ook nog


(Verdomd, ik ben een onnozelheid van die Oudmuis kwijt, iets van geblaat over porcini en truffel...)




Rauw in de frituur


Kakel Klootweg

Basmati rijst

Kook de rijst in 8 minuten gaar

Als die gemankeerde traiteur op een pak rijst leest dat zijn basmatirijst acht minuten moet koken, dan denkt is dat alle basmatirijst acht minuten moet koken

Zoek eens op basmatirijst + koken...


Ping-pong Pu

"Schil de knolselderij [die gerookt wordt] of neem gerookte tofu"

"Kook de rijstnoedels zo'n 5 minuten"
Zie die basmatirijst hierboven


Otto Kleynepik

Pane carasau

"Maar omdat dat brood bij ons rottig te verkrijgen is"
Dat kan je Godverdomme zelfs in de Italiaanse winkel in Groningen kopen, en in de Italiaanse kraam op de Vismarkt daar...

Hij gebruikt daarom Libanees brood
"te koop bij de Turkse winkel"
Koop een brilletje en ga eens door AH lopen, culinaire blinde kakkerlak...



Weken


Markus Gluipers

Hert met Rochefort

Kan het stompzinniger?

Ja!
Hij gebruikt edelhert en zet er een foto van een ree bij, de ontzagwekkende culinaire hertedrol...

En weer in die kont van die afstotelijke culinaire pooier in Zwolle gaan staan blazen over die kruiden...
TV spot: die boer Jonnie stelt die kruidenmengsels zelf samen
Interview: wat er in die Raz al hanout zit? "Weet ik veel Godverdomme..."


Oudmuis alweer

"2 eetl. fijngehakte gekonfijte gember"

Dat hoef je niet te hakken
Dat kan je zo kopen
Dat heet bakgember
Maar ja, weet zo'n onbenul veel...

(Uhh, u vindt dat niet zo erg belangrijk? Uhh, die schrijft wel met zeer veel culinair aplomb in de krant, ja)



En dan bakken


Die Klootweg nog een keer

Omeletten staan "in French Provincial Cooking vijftien keer"
30 ja...

Had zich aangeboden als assistent van de (omhooggevallen marketingbitch) "Amerikaanse kookboekenschrijfster Susan Herrmann"

Moest ie het huis schoonhouden!
Hahahahahahahahaha!

Nou ja, terecht natuurlijk, want hij bleek niet eens een omelet te kunnen maken
"Klop de eieren", de culinaire slingeraap!

En het allerbelangrijkste van het maken van een omelet weet natuurlijk zelfs die Amerikaanse kwaakaap ook niet: de verhouding tussen de grootte van de pan en het aantal eieren...
Ik heb vijf omeletpannen...
Van twee tot acht eieren...


Ping-pong Pu nog een keer

Die bakt 200 gram paddestoelen met twee eetlepels boter, de culinair debiele mongool...

Bospaddestoelen-espressosoep, Jezus Maria en Jozef...

En dat al die ketsers die er doorheen lopen: Pascal Jalhay, Fusina Verloop (nomen est omen), David Frenkiel, Luise Vindahl...


Tallina Zonderhoed

Kreeg geen beurt vandaag

Maar ja, wat moet je überhaupt schrijven over kleurloos plat kabbelkabbelgezeur...




Zo verwerk je het
Een beetje een acquired taste