zondag 10 februari 2019

Alweer geen patatten




en geen rijst en geen pasta en geen bonen



Rengginang

Met panir en Pimientos del Padrón


Rengginang zie hierboven
Kroepoek van gekookte gedroogde rijst

O wacht, eigenlijk toch wel rijst dus...
Nou ja, laat maar

Ik heb beslag gemaakt, en die Pimientos in dat beslag gefrituurd
Zie hier (alle links hier openen in een nieuw venster)

Pindaolie, ui, knof...

Curry (ik gebruikte Chutney massala)...
Shaohsin rijstwijn (Taiwanese!)...
Wat inkoken

Blokjes panir door de curry (zie hieronder)

Rengginang frituren en die paprika'tjes

Paprika'tjes met grofzout serveren




Semmelklöße

Met zalm en doperwten


Flink boter...

Sjalot, knof, grofgemalen witte peper...

Bloem...

Paddobouillon (ik gebruikte een eekhoorntjesbroodblokje)...

Proef

Diepvries doperwten erbij...

Op smaak met droge marsala (Marsala secco)

Ondertussen de Semmelklöße koken

Zalm in zoute boter bakken

Op smaak met goed Engels mosterdpoeder erover (Elizabethan gunpowder!)




Bakbanaan

Met gefrituurd ei en sla


Vinaigrette maken
Ik gebruikte Filipijnse kokosazijn en avocadopit olie
Relatief veel azijn
Schift niet!

Olijfolie, ui, knof, groen pepertje (dat is wat op de foto hieronder links ligt)

Bakbanaan frituren in stukjes

Ei breken in grote lepel en frituren (slierten wat bij mekaar harken)

Sla erbij




Sago pannenkoek

Met paprika en tofu


Pindaolie, ui, knof...

Paprika en Shrimp flavor crushed chili...

Light soy...

Blokjes tofu (rauw)...

Sago pannenkoek maken als normale pannenkoek
Sago heeft totaal geen bindende werking, het is ook geen meel natuurlijk, maar het bakt prima




Zuppa pavese

Oud brood, ei, parmezaan, soepgroenten


Ik maakte mooie dubbel getrokken kalfsbouillon (flink schouderblad wat eerst met bloem erover in de oven gaat), de tweede trekking met flink soepgroenten en ui en knof
Afgemaakt met p/z en Marsala secco

Oud witbrood in een kom en naar beneden drukken / breken

Eierdooier erop

Soepgroenten erover (zie de foto)

Bouillon erover

Parmezaan erover