woensdag 20 februari 2019

Alfredo





Salsa Alfredo


Daar stond eerder wat over in de Volkskrant

Ontiegelijk gelul zoals gewoonlijk

Zie hier
(alle links hier openen in een nieuw venster)

Met spekjes, het idee...
En ook geen flauw benul van de essentie van Salsa Alfredo: heel veel boter
Zie de foto hierboven (die vloeistof dat komt nog)
Op 250 gram pasta 125 gram boter
Volkskrant: 200 pasta, 50 boter, God klere de onnozelheid...

Trouwens: op de Volkskrant site een foto waar pasta op staat, maar geen pasta in het recept

"Ik breng mijn dagen grotendeels door achter mijn bureau, waar ik stukjes tik en research doe."
Volgens mij zit die gewoon de hele dag met één hand op het toetsenbord en de tweede in het klamme kruis...

Niks "in Amerika ook nog room erdoor", in Amerika minder boter en daarnáást room erdoor





Fettucine Alfredo alle funghi porchini


Forsch gedroogd eekhoorntjesbrood weken in kokend water
Regelmatig omroeren

Afgieten, weekwater bewaren! (warm het op en houd het warm)
Laat de paddo's uitgespreid redelijk wat drogen

Olijfolie, sjalot...
Knof...
Eekhoorntjesbrood en wokken op hoog vuur!
Houd warm

Laag vuur, p/z, Worcestershire, wat marsala en het vuur uit

Kook de verse pasta met flink zout
Afgieten als het nog net niet al dente is, terug in de pan

Op 250 gram fettucine 100 gram boter (kamertemp) in plakjes erop
Smelten, erdoor werken

190 gram geraspte (niet gemalen dus!) parmezaan (kamertemp) erdoor

Sauzig maken met het goed warme weekwater
Zwarte peper, en nog 25 gram boter

Eekhoorntjesbrood erdoor




Drie waanzinnige gerechten

maakte ik de afgelopen dagen

Gristus wat kan ik toch goed koken...


Die Alfredo...

De gasten zwijmelden van hun stoel af


Parmentier de canard

De gasten zwijmelden van hun stoel af


Octopus, grof geraspte wortel, verse spaghetti

De gasten zwijmelden van hun stoel af




O ja!

Dat was wel vreemd!

Ik dacht fettuccine dat is eigenlijk hetzelfde als pappardelle

Ik sloeg er de Pastario ovvero Atlante delle Paste Alimentari Italiane op na, en ja hoor
Ze staan onder hetzelfde kopje

Droog
Fettuccine 8 tot 10 mm breed
Pappardelle 11 tot 15

Vers
Fettuccine 8 mm
En zie! Verse pappardelle (Toscane) is in ene iets heel anders (Veneto: papparelle)
Plakjes van 10 bij 10 cm...


Enfin

Ik ga nu een 14 jaar oude likeur van bosaardbei proeven...

Mwoehahahaha...