De mandoline
Links Pommes Anna in wording, onder de boter-inkwast kwast
Vergelijk deze mandoline met die van gistereren
Hier enkel een snijblad, en geen julienne-blad ervóór
Want: hier enkel plakjes
Mandoline (2) en culi-mail
Gisteren dus Mandoline deel 1
Vandaag in de plaatjes mandoline-plakjes, mandoline-chips...
Wafeltjes en ribbeltjes later.
America's Test Kitchen
Salads zie hier (alle links hier in een nieuw venster).
Pizza, risotto (op z'n Amerikaans) zie hier.
Kitchen Essentials zie hier.
Koks-filosofie (in The America's. that is) zie hier.
1,5 millimeter(1/16 inch)
Meat Lovers Guide to Essential Equipment zie hier.
Matzo ball soup, Gluten free muffins, Soda bread, Artichoke dip zie hier.
Tried-and-true equipment for every family kitchen zie hier.
Van alles en nog wat in American Cooking zie hier.
4,5 millimeter (3/16 inch)
3 millimeter (2/16 inch) foto ben ik kwijt
Kokswereld
Witlof kweken zie hier.
Wild- en visseizoen zie hier.
Werken in de horeca? Zie hier. Als je toch al niet spoort.
6 millimeter (4/16 inch)
1,5 millimeter is te dun, maar op 190 graden, goed drooggedept is het prima als snack. als chips.
Ik bedoel: niet voor naast een biefstuk.
Op 3 mm, als ze wat donker worden, ook prima
Op 3 mm, als ze wat donker worden, ook prima
Krokant van buiten dan, en zacht van binnen; echt als aardappel náást iets.
1,5 en 3 mm. bakken niet mooi regelmatig, maar op de foto's is geen verschil te zien
4,5 mm nog ietsje beter voor aardappelen naast bief of zo
1,5 en 3 mm. bakken niet mooi regelmatig, maar op de foto's is geen verschil te zien
4,5 mm nog ietsje beter voor aardappelen naast bief of zo
Maar dan wel met jus rond die chips, en het bakt mooi regelmatig trouwens.
6 mm gaat richting gebakken aardappel; het is maar waar je het bij eet.
6 mm gaat richting gebakken aardappel; het is maar waar je het bij eet.
Weekend / Knack
Altijd de beste
Insectenrestaurant hier en wormenburgers hier.
Overlast van broodautomaten hier.
Wat is dat in 's hemelsnaam, een broodautomaat??
Ook in België mobiele keukens, zie hier.
En, want we zijn een maand verder, víer maal het fameuze week-menu maal vier!
1 zie hier
Spaghetti met salie
2 zie hier
Kalfslap met ansjovisboter en rode ui
Stoverij van varkenswangen
3 zie hier.
Brusselse boterham met plattekaas en radijzen
En Ierse lendenbiefstuk gevuld met ganzenlever, ja heerlijk! Maar dat mag bij ons niet van de Anti Zwarte Pieten Dierenpartij!
En Popeye's Pride zie hier.
4 zie hier.
Gegrilde konijnenbout met abrikozencompote
Soep van wortelloof, huhh?
Gegrilde jakobsschelpen met peterselieboter en whisky, kijk, dat bedoel ik.
Pommes Anna
Search the blog, ik postte het recept al
(Heerlijk trouwens...)
Diversen
Bush's Beanz zie hier.
Slurp! zie hier.
Christopher Kimball vind ik eigenlijk niks.
Zie hier en hier.
Ik heb hem afgeschaft.
Eetsnob gaat Vietnam, niet zo erg interesant, zie hier, en ook al niet interessante kip hier.
El Mejor Nido (Nestlé voor Spaans-Amerikanen) hier.
Foodtube
Spaghetti vongole (wat een lul, "verse spaghetti is met eieren", wat een kwaker), slakken kweken, Cees Holtkamp) zie hier.
Kok des Vaderlands zie hier.
Heb ik nog me gekookt, in September in Den Haag.
Regelmatig beiden apezat.
Pommes Anna
Slaapmutsje
Zeurzeur weekmakers en zeurzeur vieze guacamole zie hier
Zeurzeur klimaat en zo zie hier
Zeurzeur kalfjes en poep zie hier
Zeurzeur eerlijk en duurzaam en vrouwen en zo zie hier.