dinsdag 30 juli 2013

Mostarda




















Libellen, een foto van Frans

Heb ik het net over MOSTARDA MET PAPRIKA’S en volgens ene Van Thiel bestaat dat niet. Alleen mostarda met fruit. Echter er zijn potjes met paprika-mostarda te koop voor soms wel 10 euro.

Ik heb gemaakt: stoplichtpaprika aan repen + 250 gr. abrikozen in reepjes,  die bedekt met 500(!) gram suiker een uur weggezet moeten worden. Daarna een sinaasappel uitpersen waarvan eerst  de zest  is afgehaald + Spaanse peper in reepjes. Sap na uur over de abrikozen doen, zest erbij, paprikarepen erbij, Spaanse peperrepen erbij, alles zachtjes op klein vuur laten pruttelen tot de paprika zacht is. Resultaat: ik blijf de vellen van de paprika niet lekker vinden, de boel is te zoet, maar ik kan me er iets bij voorstellen als je het proeft in combinatie met oude kaas.

Eindresultaat: veel vaat.

Dag, Loek