Wat viel zoal op in dat boek "Cocina Criolla"?
(Zie ook gisteren)
Ketchup!
* Varkens- of kalfskoteletten "met catsup of ketchup"
Koteletten, bruine suiker, ketchup, tomatensaus.
* Saus voor gehaktballetjes
Olijfolie, ui, knof, Worcestershire, limoensap, oregano en ketchup.
* Saus voor zeevruchten
Tabasco, mierikswortel, limoensap, peper, peterselie en ketchup.
* Saus voor garnalen.
Mayo, Tabasco, limoensap, gehakte tomaat en paprika. En ketchup.
* Saus voor oesters
Mierikswortel, limoensap, azijn, Tabasco, zout, en dus ketchup.
* Saus voor fruit
Tomaten, fijngehakte ui, mayo, zout, peper, zeer fijngehakte peterselie. En Ketchup.
Gedroogd fruit!
* Kip met gedroogde pruimen ("zonder zaad"?? Zonder pit mag ik aannemen?) en met rozijnen, en ook die "zonder zaad". Daar moet een katholieke priester achter zitten.
* Kip gevuld met een mengsel van appel, gekookt ei, selderij, gedroogde pruimen, olijven.
* "Zoet van droge zwarte pruimen"
Jee! Dat is exact Holsteiner Pflaumenmus. Dunkel und wurzig.
Dus met die Höhner diatonische trekzakken en die polka's zijn ook die recepten meegekomen...
O ja!
* Mojo.
Mojo van mojar, nat maken. Saus dus.
Olijfolie, water, kappertjes, azijn, zout, laurier.
* Chayote.
Search the blog.
* Maïs-kroketjes.
"1 kom geraspte kaas van bal Hollands (Edam)".
* Nog wat termen. Zie gisteren.
Toronja: bloedsinaasappel.
China: sinaasappel ("Mijn oma zei altijd 'China's appelen'").
* Recept "Dat vind ik lekker" (Bien me sabe).
Twee grote droge kokosnoten, 3 1/3 koppen suiker, 6 eigelen.
Het recept is anderhalve pagina lang, ondanks de beperktheid van de ingrediënten.
Bananen!
Dat is ook een hoop gedoe.
Gele, groene, bakbanaan, gewone banaan, grote soort, kleine soort...
* "Vulling van rijpe gele bananen"
Met zout, maizena, cheddar.
* Rijpe bananen geroosterd in hun schil
"Niet pellen!"
Marshmallows!
* Zoete aardappel uit de oven met marshmallows.
Als u interesse in het recept hebt dan hoor ik dat wel...
* Marshmallow saus
Suiker, water, eiwit en die dingen.
Paus-kaas!
Ingewikkeld verhaal.
Queso de papa, letterlijk kaas van paus, maar ook kaas van aardappel, is een soort Cheddar.
In Costa Rica zou de paus aankomen, en toen werd daar net die kaas gepromoot, en alsdus pauskaas. Uhh, niet dat ik het begrijp hoor.
Trouwens ze gebruiken ook Velveeta. Ook een soort kaas. Weer zo'n vieze Schmelzkäse, zie (bah! gatverdamme! vies!) hier. Alle links hier in en nieuw venster.
Wordt vervolgd...