zondag 7 juli 2013

Kranten en zo



Erg mooie fijne zoete smaak.
Je hebt ook bruine, dat is minder (en goedkoper).
Ik vond van dit merk de zonnebloempasta ook erg lekker.

Producten

Producten die ter sprake kwamen in de pers van de afgelopen week.

Superfood

* Chiazaad. Huhh?
"Superfood". Flikker op...
Zie hier (alle links hier in een nieuw venster).
Nou jullie vreten het maar hoor.

* Moerbeien.
Bedoeld wordt natuurlijk de gedroogde witte, want iets anders, vers, daar kan je hier niet aankomen.
Best wel lekker.
Superfood? Zoek het maar uit. Ik eet het als het lekker is.

* Tarwegras.
Zie hier.
Smakelijk eten zullen we maar zeggen.


Vanmorgen door de yoghurt.
De hele bak.

* Goji bessen.
Heerlijk. Kort weken, saus van maken bij vet varkensvlees.
Gezond? Mooi meegenomen.

* Spirulina, rauwe cacao, kiemgroentes, havermout, kurkuma, lijnzaad...
Stop het maar in je reet.

* Biosupermarkt Gimsel
Zie hier.
Yin en yang adukibonen, zeewiertapenade, en natuurlijk ook dru yoga en Feldenkrais.
Nou, je moet maar denken: dat houdt die vage vego's van de straat...


Arabische notenmix in honing.
Heel fraai potje trouwens, met die oortjes.
Amandelen, sesam, pijnboompitten, pistache...
Ik werkte het door het beslag van de kruidkoek die ik aan het maken ben.

Varia

In de pers van de afgelopen week.

* Europa-park.
Daar kan je in allerlei "landen" eten. Zie hier.
Pizza, fish and chips, Indisch (in "Nederland")...
Russisch eten, borsjtj en bietensalade, is afgeschaft. Logisch. Ik weet van dat koken op die schepen met schoolkinderen dat schoolkinderen, Duitsland, Zwitserland en Denemarken iig, geen bieten vreten.

* Hotel Torarica in Paramaribo.
KLM stewardessen op het terras.
Pindasoep, pom en pasteitjes.
Zie hier.

* Denemarken
Geroosterde sandwiches met bacon en blauwe kaas.
Jammie!
Dat is natuurlijk die heerlijke boeren blauwe kaas van Fyn.


Arabische ingemaakte pruimen.
Erg lekker!
Zuurzoet.

* Toerisme bobo's over hun favoriete vakantie bestemming.
KLM directeur, reisbureau directeuren, dat soort volk.
Twee pagina's.
Eén noemt ook het eten. Een. Ja, voor alle duidelijkheid: hij vertelt dat het zo goedkoop was, niet of het lekker was.
Holland boven.

* In NRC een verhaal over postelein.
Nog nooit gegeten, en daar wil ik het bij houden.
Zo wil ik sterven.
In Malawi heet het trouwens "billen van de vrouw van een leider". Bah, zeker die kanten uit...
En daar istie weer, hoe kan het ook anders, Otto Lengie.

* Ook in NRC een verhaal over favorieten gerechten van soulzangers.
Begint met een hele bladzijde  emma lulle emma lulle en niks over eten.
Leendert van der Valk lijkt op zo'n muzieknicht van radio 4 wat lullen betreft.
Daarna nog 3/4 bladzijde emma lulle en dan heel heel kort iets culinairs. Maar hoe kort het ook is: meteen straalt de culinaire onnozelheid van de auteur er af. Catfish dat heet meerval. En boboti is een "ovenschotel". Goh, dat is duidelijke taal; nu weten we wat dat is. Enzovoorts.
Weer zo'n kwaker die schrijft over iets waar ie geen verstand van heeft, en zelfs zo weinig verstand heeft dat ie dat niet doorheeft...


Mooie wijn van Jumbo.
€ 4,-.
Uhh, dat "soepel" valt nogal mee...

En verder

Ton's knoflookmosterd.
Geen succes.
Zuur.
Zie Ton hier.

Jumbo
Bij wat ik laatst schreef over AH, één soort Brabants rog en die niet voorradig, Jumbo vier soorten, vergat ik nog te vermelden de enorme keuze in soepgroentes bij Jumbo. AH twee, soms drie in die grote hier in het dorp.

NRC video
Piccalilly. Dat je daar nooit recepten van tegenkomt. Zeker niet hier op dit blog gezocht floeper.
Maar goed.
Kijk hier. Shit, die hep oormerken... En ja hoor! KornEtbief... Bleuband zeg maar...
En pekelen van vlees, dat dat lekker is, dat vertelde ik hier al lang geleden en ook nog kort geleden.

Kruidkoek
Een goed recept, nooit gemaakt maar dat voel je, vond ik ergens hier.
Die gebruikt wel, dat moet ik wel even zeggen, een kartelmesje om tomaten te snijden...

Crème fraiche
Twee keer in korte tijd at ik een vrij pikante saus met crème fraiche.
Heel mooi!


Mijn favoriete vijgen.
Griekse witte.
Mét een laurierblaadje verpakt.