Mayo met geroosterde paprika erdoor
Dat is wel lekker
De paprika (uit een pot; Aldi!) schoongemaakt en wat kleingesneden
Samen met de mayo in een blender of zo
Maak het wel wat pikant met cayennepeper
En breng op smaak met citroensap
Overal lekker bij, behalve bij kaas en tofu
Schelvislever met mosterdsaus
Schelvisleverblikje uitlekken
Olie niet gebruiken itt wat je soms leest
Je neemt ook geen levertraan voor je plezier
Saus van grove maar niet te pikante mosterd, iets volle witte wijn, Worcestershire en citroensap
Serveer met toast
Schelvislever nooit bewaren in de koeling!
Vreselijk vies!
Salade van octopusjes
À la Polbo á feira
Spaans Pulpo a feira, zie hier (alle links hier openen in een nieuw venster)
Ik heb het dus à la gemaakt, ja
Kriel koken, afgieten, koelen, kleinsnijden
Rode paprika kort blancheren in gezouten water, afgieten, koud spoelen
Een pot octopusjes (Aldi!) uitlekken, olie opvangen
Kleinsnijden
Lijven = koppen weggooien (dat vreten ze enkel bij de Volkskeuken)
Alles mengen
Koelen
Op smaak met zoet paprikapoeder (maar zet pikant op tafel) en wat van de olie
Fraai fruitbrood
Het rees zo mooi dat het tegen de gril aan kwam
300 gram "droge" cranberries, gemaakt met appeldiksap, spoelen en uitspreiden op een blad
50 gram boter op kamertemperatuur
275 volle melk met 100 gram witte basterdsuiker wat verhitten, roeren, suiker oplossen, van het vuur af
Keukenmachine, deeghaak, 500 gram patentbloem
14 gram droge gist door de melk en die door de bloem, en deeg draaien
60 minuten rijzen
Een ei en een eigeel (wit bewaren) door die boter werken met de rasp van een biocitroen
Door het deeg werken met de machine, en eventueel deeg of melk toevoegen
Cranberries, en gelijke volumes sukade en kleingesneden schilletjes door het deeg draaien
In de broodvorm, 60 minuten rijzen
Over de lengte insnijden
Kwast in met het eiwit waar wat water door geklopt is
Bakken op 175 graden (als je een extra grote vorm gebruikt zoals ik; normale vorm: dan heb je er twee nodig, 185°)
Prikken om te zien of het van binnen droog is
Rabarberjam
Normaal schoonmaken
Vrij klein snijden
200 gram geleisuiker (van de soort waarvan je 250 gram op 500 fruit moet gebruiken) erdoor
Enkele uren op kamertemperatuur en zeer regelmatig omscheppen
Langzaam aan de kook
Goed garen tot het makkelijk te prakken is
Prak
Test op geleivorming (lepel, koelen)
Er hoeft normaliter geen extra suiker of citroensap bij
Wordt dikwijls met gember erdoor gemaakt
Dank P!
Journaal
"Turkse fluittaal uniek in de wereld"
Flikker op, ignorante aap
D'r zijn er wel 10 andere