Voor Felix Wilbrink
Want A] die is, sinds Sylvia Witteman culinair stilviel, veruit de beste culischrijver van Nederland
en B] hij vroeg vandaag om pompoenrecepten
Tijd voor een pompoen recapitulatie!
Ik besprak hier nog niet zo lang geleden een pompoen kookboek
Zie hier (alle links openen hier in een nieuw venster)
Heel aardige tips als je wat scrollt naar De Pompoen en daaronder Wat gaan we maken
Dit is Zuid-Amerikaans spul
En ik gaf een tijdje geleden pompoenrecepten
Zie hier
Pumpkin bread, en twee Bulgaarse pompoen recepten
Heel lang geleden, toen ik hier nog niet aan vormgeving deed, schreef ik over Het lekkerste met pompoen
Zie hier
Weer dat pumpkinbread, maar ook mijn -vind ik nog steeds- perfecte pompoensoeprecept
En als toegift daar een link naar pompoen gestoofd met rundvlees
Pompoen gebakken of uit de oven
Zie hier en scroll weer wat
("Alweer dat pumpkinbread!" -"Jawel, maar dat is zo enorm lekker... Dat licht zure, ach ach ach ach ach... Met zoete boter, o jee o jee o jee... Sjongejonge...")
Dubbele pompoenbouillon
Heel erg lekker
Voor het basisvocht zie de pompoenbrood recepten
Kook het goed in met wat ui, knoflook en komijn
Proef op p/z
Simpel. Maar lekker!!!!!!!!!
Ik heb nog zoveel...
Gepekelde Turkse baby-pompoentjes
Dolmas van Turkse baby-pompoentjes
Knoedels van pompoen
Groenten-ravioli
Maak de vulling voor de ravioli door een mengsel te maken van vier delen Ricotta, een deel Parmezaan, drie delen gepureerde goed uitgelekte of uitgeknepen of uitgedrukte groenten, twee delen geroosterde broodkruimels en p/z.
Gebruik bijvoorbeeld pompoen
Kruid dan met kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en wat salie of korianderblad
Stoofvlees met pompoen
Je gebruikt runderlappen, ontbijtspek en stukken pompoen
Zorg dat dat stapeltjes zijn, vlees, spek, pompoen, want anders krijg je het de schaal niet uit zonder er een enorme zooi van te maken.
De runderlappen kleiner snijden, en ook op het plat doormidden. Pompoen schillen en plakken dikte vlees.
Schaal vet, spek, peper (het spek en de bouillon zijn zout), soepgroenten, oregano, knof, ui, peterselie (zit niet in soepgroenten), pompoen, spek etc.
Bouillon en rode wijn erbij. In de oven met alufolie erop.
2 uur 180° en dan 10 minuten zonder alu.
Gezouten varkensstaart met pompoen
Suriname
Zoute varkensstaart moet altijd ontzouten worden, omdat het tot in de kern gezouten is.
De beste manier om de varkensstaarten te ontzouten is ze gedurende zeven minuten in een gesloten pan aan de kook te brengen.
Daarna het water verversen en opnieuw aan de kook brengen tot het genoeg ontzout is.
Uien snijden en met een paar teentjes knof bakken, een kleingesneden tomaat erbij en de varkensstaart.
Wat zwarte peper erbij.
Nog vijf minuten laten stoven in een gesloten pan met pompoen erbij.
Fufu met pompoen...
Pompoenpitten
Bak pompoenpitten snel op hoog vuur en omroerend in wat sesamolie
Serveer ze met gomasio (zeezout/sesammengsel; koop liefst ongemalen in molentje)
(Ik zie in mijn statistics dat Google allemaal nep bezoeken uit Litouen of hoe schrijf je dat tegenhoudt sinds gisteren. Goh! Interessant! Zou Jan Voos daar achter zitten? Of Thierry Bouquet? Of Onno Minuscuul? Hamersmaak? Je weet het maar niet... Van mislukt volk kan je alles verwachten...)