Risotto met cantharel en soepgroenten in wording
En met sjalot en knof en peterselie...
Vondsten van recepten in kookboeken
Zie de eerste aflevering van deze serie hier (alle links openen hier in een nieuw venster)
Aan het eind van elke aflevering een link naar de volgende
Uren leesplezier! Voor als u vlekken in het aangezicht, een beslagen tong en een jeukende hoofdhuid krijgt van Heel Holland Bakt!
O ja, ik maakte Tater Tots, röstikroketen zeg maar
Zie hier (ff scrollen)
Scheepsgerechten
Viskroketten van Kranenborg
"Stokvis eerst ontzouten", huhh??
1 op 1 op 2 verse kabeljauw, kort gegaarde (voeg ik toe) stokvis (maar hij zal dus wel zoutevis bedoelen) en gestoomde gepelde aardappelen
Peper, nootmuskaat
Balletjes, paneren
Chinees roerei garnalen
Dagkookboek 3
Aardappelcrokwetten staat er twee keer in, twee keer op basis van Béchamel en met ei ook nog
Garnalencrokwetten met visbouillon en garnalen, Béchamel en room, peterselie citroen kerrie peper
Hamcrokwetten
Gekookte (mag ik aannemen) ham, aardappelpuree, ei, peterselie z/p nootmuskaat
Spices, Salt amd Aromatics in the English Kitchen
Spiced fish croquettes
Gare witte vis prakken met peterselie, z/p en ei
Vorm kroketten en haal door bloem
Bak in boter gehakte ui met peterselie, saffraan, gemberpoeder, geplet komijnzaad, p/z en cayenne
Visbouillon...
Pocher er de kroketten in
Serveer met citroen en de saus (die ik ietsje zou binden als ie al niet door die krokettenbloem al wat gebonden is)
Seitan-deeg
Kookboek
Dat is van de Noordbrabantse Christelijke Boerinnenbond
Vleescrokwetten "(fijne, 4 stuks)"
Alle vlees behalve rund, ook kip
Ui, wortel, selderij
Roux en dikke saus met bouillon
P/z nootmuskaat
Of enkel soepvlees, roux, bouillon, nootmuskaat, peper
Kaascrokwetten
Roux, melk, oude kaas...
Peterselie p/z
Eiercrokwetten
Roux, melk of bouillon
Hard gekookt ei (stukjes dan dus)
Peterselie, p/z
(Recept staat er twee keer in) (Hield de pastoor zeker van)
Aardappelcrokwetten
Met ei, gebakken ui, peterselie, nootmuskaat en p/z
Sharbati rijst
Heerlijk spul!
Madras
Een voormalig restaurant in Hengelo wat niks met India te maken had
Vegetarische kroket
Eindelijk
Roux, groentebouilon
Knolselderij (alles bijna gaar), prei, wortel, ui, knof, tahoe (rauwe kleine blokjes)
Garnalenkroketten
Niet interessant
North Atlantic Seafood
Recipes from Belgium
Shrimp croquettes with tomato sauce
Een kilo boter (gezouten boter van Diksmuide) op 200 bloem en 200 cc witte wijn plus citroensap voor het deeg
Met de garnalen
Eigeel en koel goed
Paneer met eiwit (en bloem etc.)
Saus: Boter, ui, tomatenpuree, nounou! Doe maar ruig...
Shiitake gemarineerd in Sake, Mirin en sojasaus
Volgende aflevering zie hier