zondag 31 juli 2016

Culinaire links



Inkopen maar weer eens

Duitse zult noemen ze dit
Lijkt op dat vegetarische spul met wortel en mais en zo



Pagina's van bedrijven


Unilever zie hier (alle links hier in een nieuw venster)
Die zitten begin augustus nog in de witte aspergetijd...


Lassie zie hier
Dat Klik hier, dat is niet enkel op dat pak, ook op die tieten hoor


Cêlavíta zie hier
"Gezonde kapsalon"


AH, zoeken op ingrediënten zie hier
"Waar heb je zin in?"
-"Er zijn helaas geen resultaten voor neuken, wel voor keuken"


Huis ter Mee (kip) zie hier



Poolse kippenpastei met knof
Jumbo, Poolse hoek
Lijkt op die Bulgaarse knoflookleverworst


Producten


Mozzarella zie hier


Eieren zie hier


Jalapeños zie hier


Bier zie hier


Truffels zie hier


Zoetwatervis zie hier



Lomo
Worst van varkenshaas


Vanalles


BBQ zie hier


Ethiopisch zie hier


Hamburgers zie hier


Food decoration zie hier


Top 10 Dutch Food restaurants in Amsterdam zie hier


Dutch Oven (stoofpan) recipes zie hier



Ik heb zo'n ding van gietijzer, en dat is voor rauwe aardappel
(voor Halb halb Klöße)
Ik heb niet zo'n ding voor puree, want dat maak je met een stamper
En dit is trouwens wat anders dan zo'n puree ding
Die hebben enkel onder gaatjes
Dit is voor fruit, en de prut blijft dan onderin



Uhh, je hebt twee soorten culo's

De eerste soort maakt aardappelpuree met een pureeknijper
Dat soort volk adoreert De Dikke en leest met plezier de recepten in de Volkskrant en NRC
Ze hebben de Oxford Companion to Food in huis

De tweede soort gebruikt een stamper en vermijdt nadrukkelijk baby-kleutervoeding te maken
Ze krijgen de slappe lach van die Volkskrant en NRC schrijvers, en ze waarderen weliswaar niet de Telegraaf maar wel de recepten van Wilbrink
Ze hebben de Larousse Gastronomique in huis

De eerste soort leest recepten om ze te gaan koken (en om ze over te pennen niet te vergeten!)
De tweede soort leest recepten om ideeën op te doen (en ze koken nooit naar recepten, of het moet onderzoek zijn naar klassieke zaken)

Zo



Verse knakworst van Aldi
Vers betekent hier dat ze nog gekookt moeten worden
Uitstekend spul!
Echte schapensnaar en echt gerookt...


Oh, trouwens de echte grote jongens, die hebben de Oxford ook, maar dat is voor als ze in een melige bui zijn, net als wanneer ze hikkend van het lachen citeren uit De Dikke Van Dam

Maar! Die hebben ook de Dictionnaire du Gastronome, de Food Encyclopedia, Food van Waverley Root en Le Grand Dictionnaire du Cuisine van Dumas

Enfin

Retteketet, Jonas en de Walvis, Smak, Vreugdeloos, Huivers, Hoepel, Kleynst, Kleuter Woutwijk, Hamersmaak, Broekbaard, Hapers, Boesje, Meneer Watkletstons en Van Urmen hebben nog een erg lange weg te gaan...



Die knak met Moutarde des Pompiers
"Als u deze mosterd serveert, zorg dan altijd dat er ook een brandweerman aan tafel zit"