donderdag 7 juli 2016

BBQ (2)





Tsja, ik zit nog na te hikken...



Forel roken

Zie ze in de pekel (want anders kan je niks roken) hierboven

Op de BBQ gezet (zie hieronder) toen we met de garnalen en het vlees klaar waren, en het staat nog op de uitdovende BBQ, dus daar hoort u nog nader over
(Uhh, je zet ze op de BBQ zoals hieronder, met de rookmot onder de plaat onder het rooster waar ze op liggen; als de mot begint te roken dan gaat de rookkast dicht)

Ik heb, de eerste keer, niks pekel eerst opgekookt met kruiden
Eerst even puur proeven


Van de garnalen op de BBQ volgen later de recepten

Die maakte ik niet zelf

Een soort met kerrie (erg lekker) en een soort met ? (erg lekker)




Die halskarbonades gemarineerd met Black treacle waren enorm lekker, zowel de pikant als de (kindertjes) niet pikante
Zie gisteren

Het zoete van die stroop heeft werkelijk een enorm mooi effect, zonder té zoet te zijn

Heel erg lekker, verdomd...
Lyle's Sticky Summer Black Treacle


En Aldi heeft deze dagen een erg lekkere Jamón serrano liggen

Dat waren onze tapa's

Zie onder




De Padrón pepertjes waren overheerlijk

Zie hier

Heerlijk met flink grof zeezout er op...


Het mooiste van de dag was natuurlijk het Koetsierstuk

Hieronder schroei ik de vleeskanten dicht

Daarna op de BBQ, op de drie zijkanten en uiteindelijk op de kant met het vet (op de foto rechts)

Allemaal niet te lang

Dikke plakken snijden en die even kort terug op de ene en de andere kant

Lekkerder biefstuk at je nooit...

Wow...

En die Retteketet, Jonas en de Walvis (Jonas Fluit en De Mossel), Smak, Vreugdeloos, Huivers, Hoepel, Kleynst, Kleuter Woutwijk, Broekbaard, Boesje, Meneer Watkletstons en Van Urmen die hebben dat allemaal nog nooit gegeten...
Wel kwaken in de krant, dat wel natuurlijk, maar wéten...




Ik kreeg van die heerlijke garnalen het recept nog niet, maar van de heerlijke Salade met haricots verts al wel

Zie de salade hieronder

Kook de Haricots verts niet te gaar

Olijfolie, ui, knof...
Bak de haricots er in op, zeer kort, en laat koelen

Maak aan met Dijon mosterd, rode wijnazijn en eventueel nog wat goede olijfolie

Uhh! Ipv knof gebruikten we stukjes daslook-stengel



Uhh, bij de kindertjes was het scheetkussen een succes!

En bij iedereen het vanilleijs met Rote Grütze!






Zie de eerste San Fermín hier

Eigenlijk was het vandaag zo'n beetje als met die culikwakers en het Nederlandse publiek
Veel geschreeuw weinig wol
En met een dikke reet kan je niet rennen...

En zie hoe die Huivers zijn biefstukken probeert te scoren hier, hier en hier