vrijdag 5 februari 2016

Reizen en foie gras



De lever


Un voyageur solitaire est un diable



Drie van die uitstekende langwerpige ruitvormige bruine broodjes van AH gekocht voor de reis

Alle drie met waterkers

En met
* runderrookvlees gemaakt met zeezout
* gesauteerde warmgerookte zalm met Mrs Darlington's piccalilly
* mosterdzaad-Gouda en Tasty Tom en Lampong peper

Ik wil best geld uitgeven voor eten, maar niet voor quasi-sjieke met veel gehijg en geblaas gepresenteerde nep à € 6,95 per broodje


***


Altijd Cola-flesjes met rode wijn in je ransel!

Op luchthavens mag je in dit land niet zuipen buiten hun door gereformeerde horrelvoeten gerunde café's, en ze verkopen het niet in de stationsrestauraties, wel in winkeltjes daar, maar drinken mag je het daar nergens van die gebochelde mongolen...


Boeken

Kocht Heeft het gesmaakt van Peter van Straaten
Mooi!

Zag Streetfoods and Snacks en zette dat op mijn boekwinkeltjes.nl lijstje voor later
Nu € 25,- en over een jaar bij Boekwinkeltjes € 3,-

(Die Jonas van de Walvis wilde me De Kleine Banketbakker niet verkopen, zie hier, alle links hier in een nieuw venster, omdat ik "altijd zo onaardig doe". Vond het op Marktplaats voor € 2,50. Wat ben je toch empatisch Jonas!)



De lobben gesepareerd


Parool

Chef van een of ander vaag restaurant kookt in Le Garage

"Nederlandse curry", je moet er toch niet aan denken...

"Foie gras met iets ronds erbij", de culinaire regenworm...

Pens en worst gekookt in wijn met saus van hazenbloed
Alsof die verzamelde kunstgebitten, breukbanden en mislukte botoxers dat eten daar...
(Uhh, komt dat kunstgebit van Hermans, toen met dat tweedehands korset?)


***

Ook Parool

De Worst Story

"Geïnspireerd door hun held Diny Schouten (de pasteikoningin)" Jezus Kristus Maria en Jozef...

Dat werd die Brandt & Levie marketing shit waar Vreugdeloos en Yvet Retteketet steeds maar over staan te toeteren...

(En als die ergens over toeteren dan weet je: die worden weer in hún reet terug geblazen!)
(Wel hard blazen jongens vrees ik)



Kleine lob ontzeend


Ook Parool

Abma's ketchup

Zie hier

Mooie smaak blijkbaar, maar "te dun voor ketchup-gebruik"



(Off topic
Station Zwolle, ik schrik me de pleuris: dat hele trappen- en liften- en fly over gedoe allemaal helemaal weg!)


***


Café

(Niet schrikken, we zijn in Zuid-Nederland hoor)

Diverse soorten nachos
Crème fraiche of pepers of salsa of kaas of gebakken uien of spekjes

Ik zeg Doe mij maar die uien én die spekjes!


Ander café

Tosti chorizo kaas

Waw, een tweepersoons tosti!
Maar prima!
Prachtig gesouffleerd brood, en super krokant van buiten

€ 3,50
Daarvoor krijg je bij die vegetarische hazelip op het station zo'n eng bleek driehoekje met drie streepjes...



Grote lob over het plat gesneden met warm mes


Ontbijt

Erg goede licht belegen kaas (ze vroegen of ik kaas wilde aan het ontbijt, en toen vroegen ze, verdomd ik zweer het, Wat voor kaas meneer), net niet te zacht en net niet te hard eitje (niks van te voren al gekookt), vers sap (Wilt u nog een glas meneer?), uitstekende thee, goede paté de campagne (niet die vuile Nederlandse "roompaté"), uitstekende knof-salami (ik mocht kiezen)...


Niks kerstverlichting in het zuiden

Sinterklaas-verlichting!

En enkel roetzwarte Pieten incluis kroeshaar, knalrode zoenlippen en oorringen


Wat ben ik blij dat ik binnenkort daarheen verhuis...

Nooit meer een refo tegenkomen!
Nooit meer een slager die geen ruk van vlees weet!


***


Volkskrant

Stukje over Resto Van Harte

Zie hier

"Altijd halal!" (en wij joden dan, kamelefokker?)
"Tafels altijd gedekt met even praktische als frisse roodgeblokte zeiltjes"
"een voormalig medewerker van Artsen zonder Grenzen werkt er mee"
"Door samen te eten leer je elkaar kennen" (dat kan je wel zeggen ja)
"Een flatscreen met een haardvuur erop"
"Vandaag is het dialoog-in-de-wijk-avond"

Kortom Resto de Volkskrant



Grote lob ontzeent


Wordt vervolgd!

Eerst de rest van de reis en de rest van de lever, dan gerechten met die lever:

* Rivierkreeft met foie gras "Marianne Thieme"

* Varkenspoot gevuld met foie gras "Jan Terlouw"

* Confit de foie gras "Youp van 't Heck"

* Kwartels met foie gras "Hanneke van Ormondt" (is dat niet Urmmond??)

* Asperges met foie gras "Koos van Zomeren"



Maar nu eerst mijn dagelijkse hoofdstuk uit Goethe, Kunstwerk des Lebens, en daarna koken; gefrituurde tempeh, verse mu err, udon



O, trouwens, schreef ik dat al, over Goethe gesproken?

Dat die Krim Taretteketaar Baudet, die met die neukende ezels, zie hier, dat die met zijn reet omhoog voor Poetin gaat liggen (die daar blijkbaar op geilt, zie hier)?

Ja, ik schreef dat al, dat weet ik best, maar waar het nou om gaat: sindsdien is die Baudet vreselijk in de weer om dat plaatje weg te krijgen hahahahahahaha!
Deed je twee weken geleden een Google op thierry + baudet en ging je naar Afbeeldingen, dan zag je die piano zes keer. Nu moet je flink scrollen...

Maar ik vind hem altijd weer hoor!
Zie hier! (Goethe links-boven...)

Woehahahahahahahahaha!



"Het is niet goed voor het Oekraïnse volk"

Mogen die mensen dat zelf uitmaken Godverdomme!



Nou ja, laat ze allemaal maar...

Wij gaan naar het East Neuk Festival!





Volgende aflevering zie hier