Pommes
Ja, want het zijn sjieke recepten...
Zie de eerste aflevering van deze serie hier (alle links hier in een nieuw venster)
Pommes gaufrettes
Zie boven
Link spul, want je doet het zonder beschermkapje op de mandoline, zonder dat kapje omdat je steeds een kwart slag moet draaien met die aardappel, en dat kapje kan je enkel een halve slag draaien
Je kan ook, tussen twee frietscheppen, met pommes gaufrettes mandjes maken
Pommes Georgette
Aardappelen uit de oven, doorgesneden, uitgehold, gevuld met rivierkreeft-ragoût en Sauce Nantua
Opgewarmd in de oven
Pommes Godard
Puree maken als voor Pommes duchesse
Bolletjes draaien en bakken
Pommes au gratin
Pommes Jackson
Zie verderop
Pommes Hasselback
Zie boven
Aardappelen in een lepel en insnijden
Door die lepel blijft de bodem aan elkaar zitten
In ieder geval olijfolie erover, maar ook knof (tussen de flapjes!), rozemarijn, grof zeezout...
Pommes à la hongroise
Zie boven
Boter, ui, knof, paprika, tomaat...
Bouillon erbij en schijven aardappel
In een ovenschotel, in de oven
Peterselie
Pommes idéales
Pommes dauphine maar met truffel
Pommes à l'irlandaise
Gestoomde repen aardappel
Pommes Jackson
Zie boven
Ovenaardappelen in de schil, uitgehold
Gevuld met de pulp, boter, geraspte kaas, p/z, nootmuskaat
Gegratineerd met kaas
Pommes en jaquette
In de schil gepofte aardappelen
Geserveerd (doormidden gesneden) met boter, z/p en bieslook
Pommes au lard
Blancheer verse zilveruitjes
Bak aardappelblokjes in hamvet of spekvet
Bak de zilveruitjes mee
Stoof alles onder toevoeging van vleesnat
Serveer met peterselie
Pommes Lorette
Zie boven
Als Pommes dauphine, maar in de vorm van croissants
Soms als zeppelinnetjes
Pommes lyonnaise
Nou, dat eten wij ook...
Gekookte aardappelen, gebakken in boter, geserveerd met peterselie...
Pommes Macaire
Zie onder
Een koek gebakken van de pulp van gepofte aardappelen
Met boter en p/z erdoor
Pommes Maire
Pommes à la crème
Pommes à la maître d'hôtel
Zie onder
Koken, schijven of parten, goed drogen
Nakoken in melk met p/z en peterselie
Pommes marquise
Pommes duchesse met tomatenpuree
Ook wel een caisse (bak) van aardappelpuree (in een ovenschotel), gevuld met tomatenpuree
Zie hoe ik het maakte (met zwezerik!) hier
Volgende aflevering zie hier