dinsdag 25 augustus 2015

Culinaire mail



De kazen van de afgelopen weken vandaag

Alta Badia
Zuid-Tirol
Bergkäse zeg maar
Net als Appenzeller en Fromage des Pyrénées


Blogs en ander culinair gezeur


America's Test Kitchen

Sap zie hier (alle links hier in een nieuw venster)

Chroom en RVS zie hier

Aziatische messen zie hier

Maiskolven zie hier

Op de camping en toch goed eten? Zie hier



Bastiaansen Bleu
Ook wel Blauwe geit
Dit is die "Hollandse" stevige witte geitenkaas, maar dan bleu
Ik hou niet zo van die "Hollandse" stevige witte geitenkaas
Zelfde firma als (uitstekende koemelkse kaas) Bleu de Wolvega
Bastiaanse Brabant, Wolvega Friesland dus


Natuur en Milieu

Eerste mailing van de afgelopen weken zie hier

Het gaat over duurzaam en zo, maar zonder dat gedram van die plofkip-mongolen van Lekker Dier.
(Uiterst stiekem volk, die Hanneke voorop. Je "mag best vlees eten hoor" maar ondertussen wensen ze je dood als je het doet. Ik denk dat die Hanneke ook van die enge reli-secte is, van die van de Partij voor de Mieren. Wederdopers of zo.)
(Vegetarische Wederdopers, kan je het je voorstellen?!)
(Kan het enger en bekrompener?)
(Welke enorme zakken waren dat ook alweer, die lijstduwers van de Partij voor de Pieren? Maartje Piepstem o.a. volgens mij...)

Tweede mailing hier



Een waanzinnig mooie Parmezaan

Ik blijf het raar vinden dat die Italianen in Nederland de parmezaan snijden
In Italië is dat een doodzonde
Dat breek je open...


Kokswereld

Emmentaler zie hier

Just Cook It (niks klikken, dat is sociale media-shit, gewoon naar beneden scrollen) zie hier

Wilde eend zie hier

Sateh-wedstrijd zie hier



Bel Paese

Vroeger had je daar ook mooie ronde sjieke smeerkaasjes van
Die mocht je geen smeerkaas noemen
Dat was "kaas-crème"...


Diversen


Bijen-safari zie hier

Bush's Brothers Summertime Favorites zie hier

Conimex
zie hier

Die Zwei Brüder von Venlo zie hier
(Je wil niet weten wat een ongelofelijk mooie kraakverse vis ze daar elke dag hebben liggen, en ook nog 20+ soorten. Je zou er voor in Venlo gaan wonen...)



Saint Nectaire
Van der Ley's favoriet
Uhh, de man heet anders, maar zie de winkel hier
Ik vond het wat minder...


Eetsnob heb ik er uit geflikkerd.
Op het soort aamekopgezeur als hier zit ik niet te wachten

El Mejor Nido
Nestlé voor Latino's
Zie hier

The Silver Palate
Dat is een sjieke deli in NY, nou ja, zo te zien wás dat een sjieke deli
Vond het Silver Palate Cookbook, komt nog
Zie hier

Verse Oogst
Zie hier
En andijvie (eindelijk!!!)(beuwark!) zie hier, althans vandaag; misschien staat er morgen wat anders... Hopelijk...




Weekend


De beste van allemaal


Netjes eten zie hier

Eng eten zie hier

Nationale gerechten zie hier

Te zout? Zie hier

Pizza is gezond! Zie hier

Een fraaie burger zie hier

Venusschelpen, vissaus, rode ui zie hier

Varkenskaas zie hier



Bleu des Causses
Heel vroeger Roquefort
Daarna Bleu d'Aveyron
Nu Bleu des Causses
Mag geen Roquefort meer heten, maar ruikt wel drie keer lekkerder...


De weekrecepten

Zie hier
Waterkerssoep met lamsgehakt-balletjes...

Zie hier
Stamppot waterkers (is dat in het seizoen?) met gepocheerd ei...

Zie hier
Deze is wat minder, dat is natuurlijk de vakantie-redactie, maar die lasagne met lamsgehakt maakt het op het nippertje goed

Zie hier
Dame blanche, nou vooruit dan

Zie hier
Jawel, de zomerredactie
Allemaal spul wat we al gezien hebben...

Zie hier
Lamsnierburger!



Die Zwitserse strooikaas, maar dan ongeraspt...
Deze is wat zacht, je hebt ook hardere
Deze kan je snijden, die andere niet
(Deze is lekkerder)


Tot slot een slaapmutsje

Van de meest mutsige Nederlandes culinaire site, Foodlog

"Moedermelk is glyfosaatvrij"

Gelukkig maar!

Zie hier!