Een mooi boek
Dit is een goedkope latere -wel complete- uitgave
Scheelt wel ff € 50,-...
Hapjes
Eiwitten met forel-eitjes
Prikkers radijzen met gerookte heilbot
Toastjes met in boter gesauteerde gerookte zalm
Toastjes ossenworst aangemaakt met rode pesto
Blokjes jong belegen Wapenaer met Tianjin kool gefermenteerd met knoflook
Champagne Laurent Perrier rosé
Een flauwekul cultboek
Voorgerecht
Italiaanse salade
Meng veldsla met stukjes zure appel en ricotta
Breng op smaak met ietsje gerookt Maldon zout en redelijk wat vers gemalen zwarte peper
Serveer met een vinaigrette van walnotenolie en frambozen-vincotto ernaast
Kopke colheita 2008
Een blaaskaak die kletsverhalen schrijft
Soep
Dubbel getrokken kalfsbouillon op de manier van de Périgord
Gebruik voor de bouillon mager kalfspoulet (grof gesneden), gehakt kalfs-schouderblad (eerst met bloem bestrooid even in een hete oven) en de gebruikelijke ingrediënten plus wat gedroogde mandarijnschil
Zeef, koel, ontvet, klaar, en breng op smaak met Worcester, p/z en wat witte wijn
Pocheer er juist vóór het serveren schorsenerenpunten in
Serveer met wat gehakt venkelgroen erover
Moscatel de Setúbal 1986
Een nuttig werkje
Hoofdgerecht
Kalfstong met asperges en krieltjes
De tong en de asperges op de gebruikelijke manier bereid
(De tong dus gekookt in bouillon van keelstuk, de asperges in aspergebouillon)
De krieltjes heel lang heel langzaam gegaard in geitenboter
Geserveerd met een gebonden madera-saus (gemaakt van het kookvocht), met groene rozijnen
Ochoa Rosado de Lagrima 2016
Een meesterwerk
Kaas
Verse kaas uit Callosa
Abbaye Sainte Mère
Remeker Rijp
Bleu de Wolvega
Herve
Joseph Drouhin Nuits-Saint-Georges Vaucrains 2011
Prachtig boek
Nagerecht
Frambozensorbet met saus van Callebaut witte chocolade
Roomijs van witte Callebaut chocolade met frambozencoulis
Chambord Liqueur Royale