zaterdag 27 juni 2020

Diner gekookt



Een mooi boek
Dit is een goedkope latere -wel complete- uitgave
Scheelt wel ff € 50,-...



Hapjes


Eiwitten met forel-eitjes

Prikkers radijzen met gerookte heilbot

Toastjes met in boter gesauteerde gerookte zalm

Toastjes ossenworst aangemaakt met rode pesto

Blokjes jong belegen Wapenaer met Tianjin kool gefermenteerd met knoflook


Champagne Laurent Perrier rosé



Een flauwekul cultboek


Voorgerecht


Italiaanse salade

Meng veldsla met stukjes zure appel en ricotta

Breng op smaak met ietsje gerookt Maldon zout en redelijk wat vers gemalen zwarte peper

Serveer met een vinaigrette van walnotenolie en frambozen-vincotto ernaast


Kopke colheita 2008



Een blaaskaak die kletsverhalen schrijft


Soep


Dubbel getrokken kalfsbouillon op de manier van de Périgord

Gebruik voor de bouillon mager kalfspoulet (grof gesneden), gehakt kalfs-schouderblad (eerst met bloem bestrooid even in een hete oven) en de gebruikelijke ingrediënten plus wat gedroogde mandarijnschil

Zeef, koel, ontvet, klaar, en breng op smaak met Worcester, p/z en wat witte wijn

Pocheer er juist vóór het serveren schorsenerenpunten in

Serveer met wat gehakt venkelgroen erover


Moscatel de Setúbal 1986



Een nuttig werkje


Hoofdgerecht


Kalfstong met asperges en krieltjes

De tong en de asperges op de gebruikelijke manier bereid
(De tong dus gekookt in bouillon van keelstuk, de asperges in aspergebouillon)

De krieltjes heel lang heel langzaam gegaard in geitenboter

Geserveerd met een gebonden madera-saus (gemaakt van het kookvocht), met groene rozijnen


Ochoa Rosado de Lagrima 2016



Een meesterwerk


Kaas


Verse kaas uit Callosa

Abbaye Sainte Mère

Remeker Rijp

Bleu de Wolvega

Herve


Joseph Drouhin Nuits-Saint-Georges Vaucrains 2011



Prachtig boek


Nagerecht


Frambozensorbet met saus van Callebaut witte chocolade

Roomijs van witte Callebaut chocolade met frambozencoulis


Chambord Liqueur Royale