Foto's van Oost-Aziatische inkopen vandaag
Silken tofu
Wel lekker, maar je moet Japans geduld hebben om ermee te kunnen werken
Flikkert uit mekaar als je er enkel naar kijkt
Omelet variaties
Paddestoelen met wat knof aanbakken, en juist voor het dichtklappen over die omelet strooien
Of vers gehakte tuinkruiden door de struif
Of versgekookte, goed uitgeknepen, nog goed warme spinazie erop vóór het dichtklappen (een aanrader!)(wat geroosterde pijnboompitten erover!)
Of kippenlevertjes
Of kleine roze garnalen, heel kort aangebakken
Kan je enorm lekkere dingen mee maken
Zoek op het blog
Gebakken ei mét!
Nee! Ín!
Paddenstoelen drogen
Schoon borstelen en eventueel in stukken snijden
Een gemiddeld grote champignon snijd ik in vieren
Op een bord leggen en dat op de kachel (niet te heet) of radiator zetten
Of deze tijd van het jaar in een oven op 60°, deur open
Of in zo'n droger natuurlijk, maar dat schijnt nogal tegen te vallen altijd
Regelmatig draaien
Ze moeten niet kurkdroog worden
Bewaren in een goed afgesloten pot en regelmatig omschudden en controleren op schimmel
Dus
Maleise (Maleisische?) sesamolie
Een heel fijne zachte sesam smaak
Niet die klap in je gezicht
Roerei
Maak het mengsel zoals voor een omelet, dus melk, p/z, Worcester en enkel ietsje omroeren
Smelt boter in de pan en laat die vrij warm worden
Giet de struif in de pan, zet het vuur iets lager dan half-hoog en blijf met een spatel, steeds over de bodem schrapend, het mengsel omwerken
Hak eventueel grote klonten gestolde struif met de spatel in stukken
Zet, als het roerei bijna klaar is, het vuur flink lager
Serveer direct
Japanse Ketjap manis zeg maar
Lekker hoor!
Beetje familie van de Chinese Dark soy
Zoute tofu in rood rijstwater
Fermented bean curd
Dat kan je zelf niet maken maar wel kopen in de Chinese toko
Rode rijst, dat is rijst getroffen door een virus
Zie hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Hetzelfde virus als wat, als het in graan voorkomt, Sint Vitusdans veroorzaakt
Er zitten aan LSD verwante stoffen is
En zie huitlacoche, in mais
Erg lekker!
Gebruik kleine stukjes zoute tofu als garnituur bij gerechten die wel wat zout kunnen hebben
Heel erg lekker spul in een heel mooie aardewerken pot
Als je, maar dan echt serieus, Char siu gaat maken, dan kan je niet om Fermented tofu heen
O ja!
"Waarom moeten wij ons aanpassen aan jullie cultuur en jullie niet aan onze cultuur?" [ex meerdere schrijffouten]
-"Omdat wij het verdommen om rond te gaan lopen in woestijnjurken en er een kamelenfokkers cultuur op te gaan nahouden"
Fermented bean curd
Dat kan je zelf niet maken maar wel kopen in de Chinese toko
Rode rijst, dat is rijst getroffen door een virus
Zie hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Hetzelfde virus als wat, als het in graan voorkomt, Sint Vitusdans veroorzaakt
Er zitten aan LSD verwante stoffen is
En zie huitlacoche, in mais
Erg lekker!
Gebruik kleine stukjes zoute tofu als garnituur bij gerechten die wel wat zout kunnen hebben
Heel erg lekker spul in een heel mooie aardewerken pot
Als je, maar dan echt serieus, Char siu gaat maken, dan kan je niet om Fermented tofu heen
O ja!
"Waarom moeten wij ons aanpassen aan jullie cultuur en jullie niet aan onze cultuur?" [ex meerdere schrijffouten]
-"Omdat wij het verdommen om rond te gaan lopen in woestijnjurken en er een kamelenfokkers cultuur op te gaan nahouden"