(Alle gerechten: bonen zijn al gekookt)
Cannelini bonen
met zalm, courget en mosterdsaus
Ik denk afgeleid van een recept van Wilbrink / Telegraaf
Olijfolie, ui knof...
Zwarte peper, wat bouillon en de bonen erdoor roeren
Van het vuur af
Courget in tweeën, wat uithollen, notenolie binnen en buiten, p/z, oven tot iets zacht
Zalm met citroensap inwrijven en even laten liggen
Z/p over de zalm en in een papillotte van alufolie met een tak dragon erop
Hete oven, 15 minuten
Room aan de kook met gehakte dragonblaadjes en indikken
Op smaak met dragonmosterd
Ietsje maizena?
Alles bij mekaar (die bonen kan je in die courget scheppen)
Kidneybonen
met aubergine en Gruyère
Aubergine-schijven zouten aan twee kanten, 10 minuten, goed afspoelen onder de kraan, goed uitknijpen onder de kraan, knijpen lossen niet onder de kraan want dan zuigt het zich vol, droogdeppen
Door half tarwebloem half boekweitmeel
Olijfolie en boter
Bruin bakken
Uit de pan, wat koelen, blokjes (niet te groot!)
Olijfolie, ui, knof, jalapeñopeper zonder zaad of zaadlijsten...
Bonen erin warmen, meer niet
Vette ovenschotel, ui etc., aubergine, bonen, kaas erover, oven
Soissons
(grote witte Franse bonen)
met oventomaat met ei erin
Wat spekjes goed kleinsnijden en uitbakken, uit de pan
Ui, knof, gebroken gedroogd rood pepertje...
Peterselie, selderijblad...
Bonen erbij, iets bouillon, enkel warmen
Tomaten uithollen, wat zout erin strooien, op z'n kop 10 minuten, uitspoelen, droogdeppen
Invetten binnen en buiten met olijfolie
Ei kloppen (lucht erin kloppen) met spekjes, versgemalen Parmezaan, iets p/z
In de tomaten, oven met paprikapoeder erop
Lamsnier uit de vriezer
O nee, dat hoef ik hier niet te vermelden
Heinz Beanz
met champignons en chorizo
Iets wat je maakt als je laat thuiskomt
Lek een blik gesneden champignons (heb ik altijd)
Snij uitgedroogde chorizo (hangt er altijd) in heel kleine blokjes
Olijfolie, chorizo...
Rode ui, knof, pepertje, voorlopig niet te hoog vuur...
Fijne soepgroente (altijd in de vriezer), peterselie (altijd in de vriezer)...
Gewreven komijnzaad en grof gemalen korianderzaad...
Op hoog vuur de champignons erdoor...
Wat laten sudderen
Wat witte wijn en een blik Heinz Beanz erdoor (heb ik altijd op voorraad)...
Heinz Beanz ja, niet Heinz Beans; zie hier (alle links openen hier in een nieuw venster)
Wow...
Succotash
met varkenshaas en dragon-citroensaus
Was die saus ook niet van Wilbrink?
Nou ja, ik ben het recept kwijt en ik ga niet zitten verzinnen en het was een fantastische combinatie
Zie een recept voor de saus hier want van Felix kan ik het niet vinden
Succotash maakte ik niet zoals je op het web vindt van 20 ingrediënten, maar van ui, knof, pepertje, mais en Griekse witte (redelijk grote zijn dat) bonen
En die varkenshaas die bond ik op tot een mooi compact rolletje, boter, fel bruinen, laag, scheut witte wijn, ietsje Worcestershire en ietsje Fish sauce, deksel
Doehoei Retteketet, Jonas en de Walvis (Jonas Fluit en Kaat Mossel), Smak, Hahabets, Vreugdeloos, Huivers, Hoepel, Kleinst, Kleuter Woutwijk, Hamersmaak, Broekbaard, Boesje, Tracheotomie, Meneer Watkletstons en Van Urmen!