zaterdag 18 juni 2016

Lachen gieren brullen:



Vandaag weer eens inkopen

Dat kende ik helemaal niet!
Met prik en citroen: prima
Met ook witte wijn: bah


De Nederlandse culinaire pers

(ex Wilbrink en Hahn, mensen die wel weten waarover ze schrijven)



Huivers


Ik zal er weer eens een aparte uitzending aan wijden ("Schuivers van Huivers"), maar vast even een voorproefje

Die Huivers gaat koken met gedroogde morilles
Zonder te weken en zonder te ontzanden...
Behalve ontzanden zet je die een hele nacht in de week (in hete kippenbouilon)...
Ja, als je enig verstand van koken hebt dan...

Hier is maar een enkele conclusie mogelijk: hij heeft het nooit of te nimmer zelf gemaakt

Er gaan slakken uit blik bij, en die moeten "een kwartiertje zachtjes pruttelen"
Waarom in 's hemelsnaam? Die hoeven enkel opgewarmd te worden...
Die weet echt niks, die tiepe...

En ja hoor
Vis drie minuten (zo schrijf je dat, niet 3 minuten) op de velkant bakken (en ondertussen alle sappen uit de ongebakken snijkant drijven) en daarna pas kort op de snijkant

Maar elk weldenkend mens beseft toch dat je eerst die snijkant moet dichtschroeien?!
De vis wordt warm, het sap erin wordt warm, zet uit en wil naar buiten, de ontzagwekkende onnozelaar...

De ballen verstand maar wel in de krant staan te hijgen, dat kan in Nederland...
Het culinaire veenlijk...



Het wachten is op berichten van Janneke Vreugdeloos over dit spul...
("Het is geen graan, en je spreekt het uit als...")


Smak


Smak van Ginder at bij Quarz in Muiderberg

"de achtermuur is bekleed met levend mos"
Nog een geluk dat het geen dood mos is!

"kip aangekleed met miso, ponzu en lapsang souchong. Er zitten lekkere frisse zuren in. De kip heeft weinig smaak"
Nou, dat is het toch gewoon een kuttent?!

"met uitlek (sap) van aardappel"
Ober doet u mij maar een lekker bord uitlek!

"met schuim van gerookte melk"
Nadat Smak mijn stukje had gelezen stond het schuim van gerookte melk hem op de lippen!

De culinaire uitlek aardappelzakkenwasser...



Kijk, niet van dat steriele witte spul...


Yvet Retteketet


Die schrijft over carnitas waarbij je citrus zou moeten gebruiken

Ik schreef al een paar keer dat die alles, maar dan ook alles jat van internet, en ik gaf de bewijzen erbij.

Vandaag Godverdomme nog
Tomatentaart
Zoek op tomato sage quiche en het recept staat nummer twee...
Of laatst "Heilzame broodjes", waar pita met curcuma als een vinding werd gepresenteerd
Zoek op pita bread turmeric: 241.000 hits...

Maar goed, carnitas met citrus

Lees wat Sylvia Witteman schrijft (ik noemde haar niet in het rijtje Hahn en Wilbrink, omdat ze niet meer in de pers over koken schrijft)
"O ja, en nooit een sinaasappelschil met wit erbij gooien, wat veel recepten zeggen, want dan wordt het griezelig, oneetbaar bitter"

Bron zie hier (alle links hier in een nieuw venster)

Gewoon ook gejat dus, en zelfs niet eens gemaakt...

De ordinaire video nepper...



Aldi
Smaakt nergens naar, en vettig ook nog


E tutti quanti


Die Vreugdeloos die schrijft vandaag dat voedselonderwijs verplicht moet worden op school. Nou, dat kan dan mooi, als die rekentoets toch wordt afgeschaft...

Broekbaard vorige week
Sateh gambing...
(Wordt u trouwens ook zo moe van al die culinaire lullo's en die geitenbokjes? Dat dat nooit gegeten wordt. Nee, niet door culinaire lullo's. Maar het zal toch niet voor de flauwekul zijn dat Marokkaanse slagers het al tientallen jaren verkopen...)(Wat dat zakkenvolk niet weet want die komen enkel bij Marqt)

O ja!
"Eerste halal maaltijdbox voor hoogopgeleiden een feit"!
"Deze week met ramadan specials!"
Een krukkige website in krukkig Nederlands zie hier
"De box wordt wekelijks gekoeld", nou, gelukkig maar!
Deze week bij Chef Ali gebakken cameltoes... Halal! Voor hoger opgeleiden! Woehahahahahaha! Neusturk, Koevoet, Simpsons en Asjekan wilden een abonnement maar ja, die blijken onvoldoende hoogopgeleid
Zie hier en ik hou u op de hoogte! (antwoord: "De box is voor iedereen")(dus zelfs ook voor laag opgeleide refo's!)

Ik heb een weddenschap gewonnen
Drie weken geleden stond Watkletstons Huivers in zijn psychologische reet te blazen
Ik zeg Binnen een maand staat Huivers Watkletstons in zijn gefermenteerde reet te blazen
En verdomd! Vandaag!
"vier sterke boeken over echte mannenhobby's"



Groene mango



Uhh, vanavond garnalen met crème fraiche-whisky saus en korenaar asperge-kopjes als vol-au-vents!

Ennuh morgen Marouflette!
Tartiflette met extra (zoete witte) ui, en Maroiles ipv Reblochon

Ennuh maandag een Filipijns gerecht met varkensvlees en rijst en die groene mango en bagoong!

Ennuh dinsdag Surinaams gebakken gekookt ei, met snijbonen-kokossaus en (versgemaakte natuurlijk) falafel (met korianderblad)!

Ennuh woensdag polenta e baccalà!

Ennuh donderdag zelfgemaakte seitan met fufu in pindasoep!

Ennuhh Jonas en de Walvis komen ook nog aan de beurt hoor!



Maisbloem
Wit maismeel zeg maar