De Nederlandse aspergereceptenbijbel
Asperges
Aspergesalade
Zie hier (alle links hier in een nieuw venster)
O jee, dat is van die Kunst, die met dat hele vieze haar zonder petje in de keuken staat
Nou ja, hij weet tenminste dat je eerst van de schillen fond moet maken om de asperges in te koken
Maar ja, dan gebeurt het
Hij laat die schillen droog staan, die drogen dus (heel dun zijn ze) super snel uit en je bent de helft van je smaak kwijt
Meteen direct in het water altijd!
En ja hoor, wel de schillen gebruiken voor het fond maar niet de kontjes, de culinaire sukkel...
En dan venkel bij de asperges...
Je hebt smaak of je hebt geen smaakt...
En als groenten verschillende garing nodig hebben, dan betekent dat niet dat je ze dus apart moet koken
Dan mik je ze gewoon niet allemaal tegelijk in de pan
Komen ze meteen ook voor een deel in water terecht waar al wat groentesmaak in zit, en verliezen ze dus minder smaak
Osmose weet je wel (nee dus)...
En dan Gristus wat een gefröbel, wat een getrut...
Die serie is niet veel soeps maar dit boekje is aardig
Soorten asperges
Zie hier
Dat is die leermeester, die regelmatig staat te kletsen
Begint meteen al
Alsof die asperges uit Peru met de boot komen...
"Mooie verse asperge, glanst..."
Ja, als je die net uit het water tilt ja...
Nou ja, hij weet dat je ze in water moet leggen, maar niet dat dat geen enkele zin heeft als je niet eerst een plakje van de onderkant afsnijdt
Ik word heel moe van dit soort gekwaak
Goh, een derde gastonomisch Bommelboek
Naast De Keuken op Slot Bommelstein
en Koken op Bommelstein
Asperges schillen
Zie hier
Weer zo'n culinaire sukkel die de kontjes weggooit, hoe is het allemaal mogelijk
Dat is dan een leraar!
Nou ja, in Nederland, dat wel natuurlijk
Dat gelul met dat pannetje
"Daar kan ik ze plat opleggen"
Niet op die snijplank dan?
En die schillen, daar gaan we weer, die moeten meteen het water in ja!
(Ik vergat bij die Kunst te melden dat je ook de geschilde asperges meteen in het ijskoude water legt natuurlijk, in plaats van ze lekker in die warme keuken te laten uitdrogen...)
Flut voor rijke trutten
Asperges op zijn Vlaams
Zie hier
Kijk al die schillen eens liggen uit te drogen...
Of zou die meesterkok ze wegflikkeren??
Nee mensen, hij legt ze onder en boven op de asperges, de gek
"We willen smaak"
Waarom laat je die schillen dan uitdrogen?
Waarom laat je die kontjes dan heel ipv ze eerst plat te slaan?
God wat een gelul, die kontjes er boven op leggen!
Niet eens in het vocht...
"We gaan nu de asperges op het bord dresseren"
Schitterend!