Bladerdeeg, maismeel, bakbanaan, erwtenmeel...
Vol-au-vents
Aka Bouchées à la reine
Met garnalen, korenaar-asperges en whiskysaus
Die bakjes maak ik niet zelf, dat is nergens voor nodig
Wel even het interieur naar beneden drukken en de kruimels eruit schudden
(Je zou dat hoedje eerst kunnen los snijden en er later op terugzetten)
Ik moest een kilo korenaar-asperges afnemen, dus ik vroor een deel wat ik geblancheerd had. Werkt prima, maar de koppen en de stengels wel separaat gebruiken
Hier gebruikte ik stengels
Boter, sjalot, knof, fijngemalen witte peper...
Witte wijn en wat Bovril of Viandox, inkoken
Crème fraiche, wat inkoken
Whisky, proef
Stengels erin
Bakjes in de oven
Garnalen sauteren
Enzovoorts
Vies lekker...
Dumplings van tarwe- en maisbloem
Met tofu en doperwten
Tarwebloem, maisbloem, p/z, bakpoeder, wat runder-reuzel (of olie of boter of...), water, deeg, rusten, balletjes
Tofu dobbelstenen kort frituren
Lang frituren heeft geen zin; het blijft lichtgeel, en wordt verder enkel kleiner...
Pinda-olie, ui, knof, lombok...
Wat sojasaus, bouillon van maken, proef
Koude bouillon, balletjes erin, langzaam aan de kook
Diepvries doperwten, balletjes en tofu warmen in de bouillon
Vuil lekker...
Al dat balletjes-spul is verslavend lekker
Had laatst Kartoffelklöße halb halb...
Binnenkort fufu van bananenmeel, falafel...
Hieronder balletjes van gele erwtenmeel...
Bakbanaan
Met coquilles, asperges (witte) en kerriesaus
Ik nam overigens een groene gewone banaan
Als die goed groen is, dan is het even lekker
Asperges schillen, kontjes pletten, fond trekken
Ghee, sjalot, knof, grof gemalen witte peper...
Heel zachte kerrie... Bloem...
Kippenbouillon...
Room...
Asperges koken
Coquilles bakken in boter en de banaan idem
Goor lekker...
Balletjes van geel erwtenmeel
Met bamboe en TVP
Meel en TVP (sojabrokken): toko
Recept op het pak meel is niks
Droge taaie zooi krijg je dan
En het is wel van bonen maar ik reken dit recept bij de degen
Rooster komijnzaad
Pas op dat het niet verbrandt
Vijzel
Geel erwtenmeel, p/z, die komijn, versgemalen (gedroogde dus) knoflook, bakpoeder, water, deeg, rusten, balletjes
Kook ze in bouillon met Dark soy (koud opzetten en langzaam aan de kook laten komen)
Steeds over de bodem roeren tot ze er niet meer aan vast plakken
Uitlekken en droogdampen
Kook de TVP, de soja-balletjes in de bouillon (ruikt in eerste instantie naar hondenbrokken maar dat trekt weg)
Afgieten, droogdampen
Erwtenmeel-balletjes frituren
Pinda-olie, ui, knof, lombok...
Bamboe meebakken (niet die sprietjes maar die plakjes; als je goed naar het etiket kijkt dan zie je het verschil)
Balletjes en balletjes erbij, wat witte Chinese (druiven)wijn en op smaak met Taotjo
Smerig lekker...
Dumplings van tarwe- en maisbloem
Met shiitake en roerei
Ja, want die balletjes heb ik twee keer gemaakt, om geel (ook wel "rood") maismeel met wit te vergelijken; zeg maar maismeel met maisbloem; gebruik meel was de conclusie)(maar geen gries oftewel polenta!)(en de witte is geen maizena natuurlijk maar gewoon bloem)
Maak Teriyaki mix (sake, Japanse sojasaus, mirin; geen suiker)
Snij de hoeden van shiitake in strips en marineer die er uren in
Roer regelmatig
Tarwebloem, maisbloem, p/z, bakpoeder, wat runder-reuzel (of olie of boter of...), water, deeg, rusten, balletjes
Kook in kippenbouillon, uitlekken (bewaar de bouillon natuurlijk)
Laat de shiitake uitlekken
Vang de marinade op
Rijstkafolie, ui, knof, Japanse peper (dat is een mengsel; Nanami of ook wel Shichimi togarashi)...
Sauteer er de shiitake in
Marinade en kippenbouillon erbij
Roerei met p/z en selderijblad maken
Vuig lekker...
Vanavond Marouflette
Tartiflette maar met Maroilles
En met meer ui, en met gekookt en daarna gebakken aardappelen in de ovenschotel