zaterdag 10 oktober 2015

Aardappelen (7)




Pommes

Eerste aflevering zie hier (alle links hier in een nieuw venster)



Pommes Parmentier

Zie boven

Simpel
Blokjes aardappel, gebakken in boter (eventueel samen met vlees)
Geserveerd met peterselie er over


Pommes au parmesan

Aardappelpuree, gemengd met eigeel en Parmezaan
Op de bakplaat gespoten
Bestreken met geklopt ei, gebakken




Pommes à la paysanne

Aardappelschijven gestoofd in boter met vleesnat
Halverwege het stoven gaat er zuring bij, knof en kervel


Pommes persillés

Zie boven

Gekookte nieuwe aardappels, overgoten met gesmolten boter en gehakte peterselie




Pommes Pont Neuf

Zie boven

Dikke frieten
7 bij 1 Cm.

Werden op de Pont Neuf in Parijs verkocht


Pommes à la provençale

Aardappelen, gebakken met knof




Pommes Quelin

Zie boven

Als Pommes persillées, maar stukken aardappel


Pommes rissolées

Zie onder

Als Pommes Parmentier, maar bruiner gebakken en langwerpig gesneden




Pommes en robe de champs

Ook wel en robe de chambre

Ongeschild, in aluminiumfolie in de oven bereid


Pommes Robert

Als Pommes Macaire (oven, pulp, kruiden en boter, bakken als koeken) maar met ook bieslook en eieren erdoor




Pommes rosette

Zie boven

Als Pommes duchesse, maar breder en minder hoog gespoten


Pommes Roseval

Zie onder

In de schil gekookt, in een visfond met rozemarijn, knof en uien




Volgende aflevering zie hier