vrijdag 18 september 2015

Yvet Retteketet (1)




Koken met Van Boven

Zie de eerste aflevering hier (alle links hier in een nieuw venster)
Onderaan in elke aflevering een link naar de volgende! Opdat je niks mist!


Dit worden tig afleveringen over dat VPRO programma

Met Yvette van Boven, "kookboekenschrijfster, restauranthoudster", maar die, zie boven, deeg denkt te kunnen maken met een menghaak

Er komt wel deeg uit dat ding, dus dat is nep (zoals we hier vandaag wel meer zullen tegenkomen)

Kijk eens naar dat deeg, en kijk daarna naar die menghaak.
Kan dat deeg zo uit die kom komen, als daar een menghaak (zoals op foto) in zit??
Nou ja, als je kan toveren...
Zo'n menghaak verdeelt die kom in tweeën; hoe kan daar dan een deegklont in zitten?!


Wat een volk is het allemaal, die mekaar culinair in het gat staan te blazen...

Kijk eens hier naar de commentaren, en zie dan hieronder wat er -als eerste reactie- weggehaald is!

Wouter Spaans
Een sponsorvrij evenement ???
Yvette van Boven laat geen gelegenheid voorbij gaan om haar boeken te promoten. In vrijwel elk filmpje van haar zit een verwijzing naar één van haar boeken. Soms zelfs in beeld gebracht. Ook bij de publieke omroep is het hemd blijkbaar nader dan de rok. Bij de commerciëlen doen ze daar niet moeilijk over. Dat weet je. Maar die pretenderen ook niets.
Yvette van Boven sponsort met haar filmpjes vooral zichzelf. En sorry dat ik het zeg, maar het amateurisme druipt er af.


Bah, wat een achterbaks volk, die Ronald Hoepel cum suibus (enorm leuk dat het in de vertaling niet verloren gaat!)

Vandaag nog, die naar Peru vliegende klei-eter, zie hier, die over de rooie gaat als zeer terecht op Twitter wordt opgemerkt dat die door hem gepromote shit van Werry van Leeuwen geperverteerde nep-duurzaamheid is



Met d'r haren in de taart gaan hangen...


D'r vingers aflikken, dat kan die Van Boven wel enorm goed.
Zie de eerste aflevering, waar ik het vandaag over ga hebben, hier

Steeds maar proeven en dan "Lekker!" roepen, je wordt er onpasselijk van...

"Kookboekenschrijfster"...
Laatst nog in de Volkskrant, Kip piri piri
Dat recept heeft gene ene fuck met Kip piri piri te maken...
Kip piri piri begint met citroen...


Maar goed, die uitzending

Zie de foto hieronder, daar begon het mee

"Hoe ongelofelijk hoog" het was opgeklopt

Kijk nou eens goed en denk vooral ff dat schuim tegen de wand van die onderste bak weg. En realiseer je dat er een grote deuk in dat schuim zit
Dat is geen berg schuim, dat is wandbedekking...

Niks "ongelofelijk hoog"
Platte nep


"Zodra je bloem bij beslag gooit, alleen nog maar spatelen"

Dat heeft niks met beslag te maken maar met -eventueel aanwezig- geklopt eiwit
Pannenkoekbeslag hoef je ook niet te spatelen


En dat is geen custard wat ze maakt, dat heet banketbakkersroom




Een nergens op slaand recept van melk-likeur

Je kan trouwens zien dat alles wat ze laat proeven vies gevonden wordt, let maar eens goed op
Ik heb er voor een van de volgende afleveringen een prachtige foto van; die tiepe weet niet hoe hij moet kijken als ie die kroket proeft

Licor de Leite, melk-likeur, dat gaat zo:
Doe in een grote pot 1 kilo suiker en 1 liter alcohol, 35 à 45%.
Doe er een in de lengte gespleten vanillestokje bij.
Verder een halve citroen in dunne schijven, en een halve citroen zonder schil, in blokjes.
Roer met een houten lepel, en herhaal dat af en toe totdat alle suiker is opgelost.
Voeg 1 liter rauwe melk toe.
Roer om, doe er een deksel op en laat twee weken op een koele plek staan, dagelijks omroerend.
Filter (gebruik het spul in de filter in pudding of zo).
Doe de drank in flessen en laat een maand staan op een koele plek.


"Als je geen spekbokking kan vinden"
Nou, dan moet je toch wel debiel en stekeblind tegelijkertijd zijn

Nog afgezien van het feit dat zo'n salade veel lekkerder is met stoombokking


Hieronder nog

Ze plukt weidebloemen, zie die groene bos

In de keuken blijkt het in ene vol bloemen te zitten...

Platte kermis-nep...




(Kreeg commentaar.
Ja die Yvet is vreselijk.
Ik kan er niet naar kijken.
Dat doe ik mezelf gewoon niet aan.
Het is vooral die zelfgenoegzaamheid.
Dat VPRO-toontje.
Amsterdam op z'n smalst.
)


Zie de volgende aflevering hier