Asperges uit de oven
Halfgare asperges in een ovenschotel
De Volkskeuken en twee shitboeken
Van
De Volkskeuken
Zou ik nog de recepten van Sylvia Witteman bespreken
(De enige goeie erin; de rest is voornamelijk gezeur van Otto Kleynejan en van de Nepchinees)
Het boek is trouwens het kerstgeschenk van PCM uitgevers 2005
Ze komt moeilijk op stoom (of op stoot, dat kan ook), want het eerste recept staat op pagina 14 en het tweede op 132
Ja, of ze heeft weinig soep en voorgerechten ingeleverd, ook dat kan ook
Garnalensoep
"Voeg de koppen en de schillen toe"
Ik gebruik altijd óók hele gehakte rauwe garnalen
Ook bij garnalenkroketten
Kip
Dat de Volkskrant schrijft dat dure en goedkope gekookte kip even lekker smaken, maar gebraden niet
Ja, kijk eens, als je twee kipfilets in een liter koud water flikkert... Daar zal het wel aan liggen
Gefrituurde kip
Ja, Kentucky fried chicken
Dat is hetzelfde als Pollo Gloria, en het lijkt op Portugese kip aan het spit: inwrijven met citroen, laten liggen, herhalen, inwrijven met olie met kruiden erdoor
Sjalot-knofspul erover en daarna flink gesmolten zoete boter
In de oven
Stoofpot van zuurkool
"zuurkool met kip, lam, gans of fazant"
Lam ken ik niet en enkel merguez lijkt me lekker
Alles wat ze toevoegt is goed, enkel wat tomatenpuree, dat deed ik nog nooit, dat gaan we doen
Gedroogde paddo's, ook prima, maar dat zou ik niet met die tomatenpuree combineren
En in plaats van jenever gebruik ik peket
Pasta met cantharellen
"aanbraden met uien en spek"
Met knof en sjalot en spek zou ik zeggen
En ja! Room erdoor!
Chocoladewentelteef
Met chocoladecroissants
Dat heet Chocolatine in Zuid- en Pain au chocolat in Noord-Frankrijk
Rabarberfool
"Rabarber was nog maar enkele decennia geleden na de winter het eerste vitaminerijke gewas"
Volgens mij is dat nog steeds zo, als je import niet meerekent
Boleten op brood
Rauw
De stelen prima, maar de hoeden, dat is zonde, die winnen als je ze wat sauteert
Trouwens die rauwe stelen liever in een salade, met wat walnotenolie erover
Zalm bakken in zoute boter
Gaan we wat maken?
Jaha!
Zoervleis
(niet Zoer vleis) maar dan nu eens met azijn en niet zoals ik enkele keren deed met gehakte zilveruitjes uit het zuur
Kip met anisette
Rode poon met Pernod saus
Ja, in de keuken Pernod en in het glas Pastis
Gemarineerde kip
Met ook mosterdpoeder
Ik heb heel wat gemarineerde kip gemaakt, dijfilets, vleugels, maar nooit met ook mosterdpoeder
Met naan
Ik heb nog twee boeken liggen die ik kreeg omdat ze in een partijtje zaten
Alle twee flut
Grootmoeders Kookboek
NB Dat is niet het aardige boek Grootmoeders Kookboek / 1000 recepten anno 1900 maar een lor van Lekturama
The Best of Cooking
330 pagina's 330 keer niks