Deeg, brood, gnocchi...
Chausson
Met Kernhem, gegrilde paprika en kastanje-champignons
We beginnen met Koop nooit Kernhem in de super!
Altijd bij de kaasboer
De super heeft het uit een fabriek, de kaasboer van een zelfkazer
Uhh, vergelijk het maar eens naast mekaar...
Eet je het nooit meer uit de super
Pot gemarineerde gegrilde paprika (Aldi) afgieten en de olie opvangen
Wat kleiner snijden
Oven heet met pizza-steen erin
Kastanje-champignons in stukjes kort heel heet bakken, heel goed husselend en met weinig vet
Uit, koel, haal door de olie uit de pot
Rauwe ui-ringetjes en platgeslagen fijngehakte knof ook door die olie halen
Grof gehakte peterselie erdoor
En pepertjes idem!
Kernhem in blokjes
Bloem op je werkvlak
Pizzadeeg uitrollen (ik ga er van uit (ervan uit? er vanuit?) dat het al op bakpapier ligt)
Bebloemen
Dubbel vouwen
Groente erop
Kaas erop
Randen naar binnen vouwen
Oven
Stokbrood
Wel van de Franse bakker, ja!
Met roerei, garnalen, knoflookgroen en sla
Foto kwijt
Baskisch
Olijfolie, sjalot...
Koelen
Room mengen met fijn geknipt knoflookgroen
(Steeds als je een te klein teentje treft, dan stop je dat in de tuin in de grond; et cetera)
Eieren voorzichtig mengen, niks kloppen!, met p/z, Worcestershire, die room en die sjalot
Rauwe gepelde garnalen erdoor, niet te grote witte soort
Roerei bakken en zorgen dat de garnalen niet meer dan half gaar worden (nog wat glazig zijn); dat is essentieel!
Stok en sla erbij
Chorizo-saus maken
Voor volgend recept dus
Gnocchi alla romana
Met chorizo-saus en koolvis
Reept van het Kokkerellende Nijlpaard, maar dan forsch verbeterd natuurlijk
Een liter volle melk, redelijk wat zout erin, klont boter, nootmuskaat en aan de kook
200 gram griesmeel erdoor (niks mais-gries dus), roeren en de klont die ontstaat blijven roeren op laag vuur
Goed losgeklopt ei erdoor kneden met een spatel tot het mooi smeuïg is
(Fors roeren want anders stolt het ei)
50 gram Parmezaan en idem Pecorino romano vers geraspt erdoor, beetje bij beetje
Stort in een ingevet cakeblik en koel
Chorizo heel fijn snijden en langzaam uitbakken in olijfolie
Uit de pan
Courgetschijven erin aanbakken, uit de pan
Wat boter erbij en de vis bakken
Uit de pan
Ui, knof, peper of pepertje, peterselie...
Chorizo erin, flinke scheut rode wijn, stoven
Mooie saus van maken
Cakeblik storten
Plakken snijden
Bakplaat, bakpapier, plakken erop en inkwasten met gesmolten boter, hete oven...
Kaas erover raspen en gratineren in een wat minder hete oven
Vis en courget warmen in de saus
Het gestolde deeg
Oud brood
Met uiensoep met parmezaanse korsten
Tip van Sylvia Witteman
Uien kleinsnijden, in boter ietsje aanzetten, laag vuur en lang laten sudderen
Witte wijn, deglaçeren, flink Parmezaankorsten in kleine stukken erbij, aan de kook
Kippenbouillon, tijm, laurier, knof (gebruik vers gemalen granulaat of laat stukjes granulaat meekoken)...
Een uur...
Witte peper, Oxo of zo?
Brood met kaas erop erin (in de soep bedoel ik) gratineren
Chausson (alweer!)
Met extra oude komijnekaas en paprika
En ik ga niet opzoeken of het komijne of komijnen is
Oven heet met pizza-steen
Kaas raspen
Raspen; niet malen dus
Paprika snijden en door mooie EV olijfolie halen
Ui en knof idem
Pepers op pekel snijden, wat uitlekken en ook door de olie
Pizzadeeg uitrollen (ligt al op bakpapier mag ik aannemen)
Wat bebloemen
Meeste kaas erover
Pepers, paprika, ui, knof
Iets kaas
Dichtvouwen en in de oven
(Ik denk dat dit iets met de Maltezer Ridders te maken heeft)
(Heb er trouwens ooit een gekend; De van der Schueren)