Vandaag weer eens inkopen
Turrón
Je hebt ansjovis op olie, en ansjovis op zout
De tweede moet je ontzouten in melk
Zie Bergen op Zoomse ansjovis hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Klopfenbosch
Duitsland
Duitse bief met ansjovis
Kook eieren hard.
Bak geraspte ui bruin met knof
Meng grof gemalen rundvlees met de ui en knof, redelijk wat grofgehakte ansjovisfilets (1 op 60 gram vlees), wat pils, peterselie, rauw ei, z/p
Redelijk wat peper
Vorm hamburgers, haal door bloem en bak in boter
Roer room door het bakvet, peper nog eens en roer er augurkjes uit het zuur door (in niet al te fijne stukjes)
Serveer met gehakt ei erover en nog een ansjovis-filet
Uiterst krachtige smaak
Tagliatelle met ansjovis
Tallarines con anchoas
Dit is geen Italiaans gerecht, maar een klassiek Oost-Spaans gerecht
Net als lasaña en cannelones
(Deze twee met tomatensaus met stukjes kip erin, en gedikt met leverpastei)
Prak geperste knof en fijngeknipte peterselie door elkaar
Prak er rauw eigeel door en ansjovis
Maak de saus smeuïg met zoveel van de olie uit het blikje, of als je gepekelde ansjovis gebruikt EV olijfolie, als nodig
Kook tagliatelle, giet af
Doe de tagliatelle op een warm bord, giet er wat gesmolten boter over en schep de saus in het midden
Gekarameliseerde walnoten
Ansjovisboter
Beurre d'anchois
Frankrijk
Snijd ansjovisfilets (hier beter uit blik) fijn, maar niet heel fijn zoals je wel leest; je moet in de boter nog kleine stukjes zien zitten.
Prak door ongezouten zacht-geroerde roomboter
Gebruik één filet op 25 gram boter
Breng op smaak met citroensap en versgemalen witte peper
Koel
Wijnsteenzuur
Hetzelfde als wat je soms onderin een wijnfles ziet
Voor in geklopt eiwit
Kaas met ansjovis
Laat ansjovis uit blik, liefst ansjovis uit de Atlantische Oceaan en liefst op pekel ipv op olie, uitlekken
Snij Mozzarella of vergelijkbare kaas, of bv. Wensleydale of zo, in blokjes en leg op elk blokje een stukje ansjovis
Met Queso de Burgos of Queso de Callosa smaakt het nòg beter, maar ja, dat kan je hier niet kopen
(Callosa is Zuid-West Spaans en de beste van de twee; de ansjovis uit de Atlantische Oceaan is veel beter dan die uit de Middellandse Zee)
Ik zou zeggen koop die verse schapenkaas van Montsma, Kollum, bij de kaasboer op de markt
Duur maar perfect
Geen website
Zoete hardbroodjes
Sommige Jumbo's verkopen ze
Van dezelfde fabrikant als Hollandia matze, Wieringa's knappertjes en Achterhoekse theebeschuit
O ja!
In Proef! (Gall en Gall) een artikel van Otto Kleyn over Jannie moetje Vermijden
De nationale culinaire pooier over de nationale culinaire hoeremadam
O ja!
Ik sprak iemand en die had een telekomkommer bedrijf
O ja!
De lekkerste dadels in Nederland?
Deglet nour, Aldi
O ja!
Ik keek eens op Catawiki
Bij het Chinees porselein en aardewerk
Totale oplichterij en nep