Kutkookboek nummer 3
Zie nummer 1 in deze serie hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
De Shanghai Keuken
Fuchsia Dunlop
Begonia Pirelli zeg maar
Harde kaft, groot formaat, 370 pagina's met kleine lettertjes, maar ja, wel in de ramsj voor € 4,-...
Vertaald ongetwijfeld door het frigide vrouwtje van een plastisch chirurg
Uitgekeken op het deegpoppetjesmaken
"Wild gevogelte als frankolijnen"
"haarstaartdegenvissen"
"pijlinktvissen, octopussen en inktvissen"
"gepekelde inktviskuit"
"het herderstasje, een wilde koolsoort"
Nergens op slaand gelul...
Dat van de lotus "de stevige stelen" worden gebruikt
"goji bladeren"
"lichte sojasaus"
Dat heet Light soy, ja
"Sla een paar keer met de platte kant van een hakmes of een deegroller op de komkommer zodat hij openbreekt"
chiankiang azijn
chinkiang, ja
Shaoxing wijn
Shaohsing, ja
"plakken gepekelde chilipeper"
"middelgrote Shanghai paksoi"
Hoezo middelgroot?
Dat bestaan enkel in één formaat...
Kan je nog lullen lul dan mee
Fantastisch mooi kookboek
Achterflap:
"De meeste recepten bevatten ingrediënten die goed verkrijgbaar zijn"
Ik ga langs de eerste 15 recepten, en ik meld hier de ingrediënten die ík wel heb of ken, maar u ongetwijfeld niet of nauwelijks
Chinkiang azijn
"1 pak kant en klare kwal"
Gedroogde judasoren
Gedroogde leliebloemen
Dagleliebol
Kruisdisteloesterzwam
Gedroogde tofoevellen
Graskarperfilet
Kassie
Mag ik aannemen dat u dat allemaal keurig in uw keukenkastje hebt staan? Toch?!
Voor alle duidelijkheid: hieronder volgen de ingrediënten "die goed verkrijgbaar zijn" en die zelfs ik niet ken
En een ding: helemaal niemand in West Europa heeft meer verstand van dit soort spul dan ik, verdomd
De vorige prima
Deze shit
Lekturama...
Daar gaan we
"Ingrediënten die goed verkrijgbaar zijn" maar waarvan zelfs ik nog nooit heb gehoord
Zeesla (NB: hier is niet ulva bedoeld)
Zeewiervlokken
Donkergroene bladeren van lentekool
Gekroonde ganzenbloem
Stengelsla
Gehakte sneeuwgroente
Zwarte ingelegde komkommer
Osmanthusbloesemjam
Zoete gefermenteerde saus
Japanse zoete rijst
Kao fu
Tsao-kuo-peul
Allemaal goed verkrijgbaar, toch?!
Wat een pretentieus kutboek...
De pretentie van "225 ml goede huadiaowijn uit Shaoxing" [Shaohsing, ja]
Of je in Europa of waar dan ook op de wereld meer dan één soort Huadiao rijstwijn kunt kopen...
"Kijk mij eens er veel van weten!"
God wat een ontzagwekkende marketing trut...