dinsdag 24 oktober 2017

Gekookt




Onder "Gekookt" post ik regelmatig voor-, tussen- en nagerechten en zo





Ossenstaartsoep


Foto hierboven: de uiteinden aanbraden, daarna draaien natuurlijk
Half boter half olijfolie
Uit de pan

Ui, knof, wortel, prei, selderijblad, peterselie...

Heel veel water, peperbolletjes, laurier, staart...
Vlees erin nadat je het hebt ingesneden zoals je dat met schenkel doet, zie hieronder, tegen het opkrullen en voor het meer vlees aan het vocht blootgeven
Lang en langzaam, een uur of zeven

Vlees eruit en fors inkoken

Afkoelen, ontvetten, warmen

Geweekte rozijnen erin, het losgepulkte vlees en madera




Scheermessen

Je kan ze openbakken, open BBQen, je kan ze ook als mosselen bereiden

Stukjes Chouriço uitbakken, Portugese chorizo, echt wel wat anders dan Spaanse...

Ui, knof, wortel, prei, enfin, hetzelfde verhaal als hierboven

Witte wijn, van het vuur af, koud laten worden

Scheermessen erin, hoog vuur, husselen etc.




Beignets de Vinzel


Maar dat is niet de eerste keer

Zie hier (alle links hier in een nieuw venster)



Poire Hélène

Poire Belle Hélène is voor culinaire dumbo's


Volle melk laten trekken met een gespleten vanillestokje

Mooie dikke peren niet te harde schillen
Halveren, klokhuis eruit

Pocheren in de melk

Met die melk en met couverture chocoladesaus maken
Op smaak met ietsje zout en met Crème de menthe

(Me opoe drink krem dement)



Ik was uitgeschoten met de saus...


Cipoline sott'Aceto


Zie hier

En zie hieronder, met een stukje koolvis, een uitstekende test-begeleider

Enorm lekker en zacht




Provolone piccante met Mostarda


Een erg lekkere en trouwens ook zeer klassieke combinatie

Valt weinig meer over te zeggen

Hieronder met een abrikoos uit de Mostarda