Onder "Gekookt" post ik regelmatig voor-, tussen- en nagerechten en zo
Foto hierboven: de uiteinden aanbraden, daarna draaien natuurlijk
Half boter half olijfolie
Uit de pan
Ui, knof, wortel, prei, selderijblad, peterselie...
Heel veel water, peperbolletjes, laurier, staart...
Vlees erin nadat je het hebt ingesneden zoals je dat met schenkel doet, zie hieronder, tegen het opkrullen en voor het meer vlees aan het vocht blootgeven
Lang en langzaam, een uur of zeven
Vlees eruit en fors inkoken
Afkoelen, ontvetten, warmen
Geweekte rozijnen erin, het losgepulkte vlees en madera
Je kan ze openbakken, open BBQen, je kan ze ook als mosselen bereiden
Stukjes Chouriço uitbakken, Portugese chorizo, echt wel wat anders dan Spaanse...
Ui, knof, wortel, prei, enfin, hetzelfde verhaal als hierboven
Witte wijn, van het vuur af, koud laten worden
Scheermessen erin, hoog vuur, husselen etc.
Beignets de Vinzel
Maar dat is niet de eerste keer
Zie hier (alle links hier in een nieuw venster)
Poire Hélène
Poire Belle Hélène is voor culinaire dumbo's
Volle melk laten trekken met een gespleten vanillestokje
Mooie dikke peren niet te harde schillen
Halveren, klokhuis eruit
Pocheren in de melk
Met die melk en met couverture chocoladesaus maken
Op smaak met ietsje zout en met Crème de menthe
(Me opoe drink krem dement)
Ik was uitgeschoten met de saus...
Cipoline sott'Aceto
Zie hier
En zie hieronder, met een stukje koolvis, een uitstekende test-begeleider
Enorm lekker en zacht
Provolone piccante met Mostarda
Een erg lekkere en trouwens ook zeer klassieke combinatie
Valt weinig meer over te zeggen
Hieronder met een abrikoos uit de Mostarda