zaterdag 28 oktober 2017

Geen petatten!




Ook geen rijst of pasta of bonen!


Roti

Met ei en uiensaus

Œufs à la Robert
Uit De Dikke Dumas
Lijkt op œufs à la tripe
Ik kom daarop terug


Boter, veel dun gesneden zoete ui (Cevennes ui) [en knof!]...
Bloem...
Runderbouillon en champagne (in de keuken altijd Laurent Perrier)...
Lang langzaam...

Eieren hard koken, schrikken, pellen
Halveren en in de saus

Roti bakken
(Ja, dat leek me er lekker bij...)

Mosterd door de saus vóór het serveren
Gebruik niet te sterke Dijon; Fallot zou ik zeggen

Œufs à la tripe: volle melk ipv bouillon en champagne



Uhh, ziet er dat niet lekker uit?
Interesseert me geen fuck
Het was loei lekker


Papadum

Met tempeh, ikan teri en kleine champignons

Teri: uitspraak tri


Als ik die kleine champignons zie, die witte balletjes, dan krijg ik altijd enorme zin om te gaan koken of inmaken

Asem water maken en daar geperste knof in en wat zout
Marineer heel dunne plakjes tempeh er een uur in; draai regelmatig
Heel dunne plakjes want we gaan Keripik tempeh maken, kroepoek

Pindaolie, gemberwortel...
Ui, knof, rawit...
Champignonnetjes erin wokken...
Kippenbouillon en light soy en ze mooi zacht stoven

Tempeh uitlekken, op keukenpapier, droogdeppen

Frituur achtereenvolgens Ikan teri en eet met wat champignons
Dan papadum en eet met...
Dan die tempeh en...



(Ik had scherpgesteld op de tempeh...)


Libanees "brood"

Met Provolone piccante en tomaat

Als "pizza" dus


Nou, dat is simpel

Dat "brood", tomaat (Roma kers/trostomaat) erop (bij nader inzien had ik het met de snijkant naar boven moeten leggen), ui en knof door olijfolie gehaald erover, pepperoncini idem, droge zwarte olijven...

Kaas erover raspen

Altijd erg mooi, "pizza" maken met Libanees brood of met roti of met tortilla of zo



Loei lekker!


Naan

Met prei en ei


Eieren hard koken, schrikken (foto Retteketet laten zien), pellen

Olijfolie, ui, knof, prei...

Rozemarijn en basilicum (heerlijke combinatie bij prei), grof gebroken witte peper...

Kippenbouillon...

Room...

Proef

Bak de eieren in olijfolie rondom à la Suriname bruin

Naan in de oven



Loei lekker!


Stoofpeer

Met Kip Cola

Sticky chicken coke

Met stoofpeer

Ja, want voor mij is stoofpeer koolhydraat, geen groente


Kook de stoofpeer (half, geschild) in rode wijn met kaneel en wat zout

Bruine suiker - ketchup - Cola mengsel maken

Kip in een vette ovenschaal, spul erover met nog wat cola

2 uur op 160°
Als het wat droger wordt: geen extra Cola, hoogstens een keer een beetje!

Olijfolie, ui, knof, gebroken rood pepertje
Dat serveer je erbij



Loei lekker!

 
Dat het jammer is dat Verstappen geen Pole position heeft?

Nee hoor

Veel belangrijker is dat Mercedes niet op 1 of zelfs maar op 2 staat