maandag 2 oktober 2017

Drie dagen de kranten



Vandaag de foto's van die waanzinnig lekkere calzone!
Zoals ik Loek al schreef: als je zelf geen deeg maakt, koop dan vers pizzabodem deeg bij een van deze winkels hier (alle links hier in een nieuw venster)



Ik was dus drie dagen in Utrecht, en haalde de recepten uit "alle" kranten

26 27 28/09



Telegraaf

Rivierkreeftjes met peulen en shiitake

Kan wel lekker zijn, uhh, die gekweekte rivierkreeft heeft sowieso weinig smaak


Volkskrant

Bloemkool-doperwtenmuffins

Laat maar


NRC

Antikatertosti

"leg de sneden brood op het werkblad met de beboterde zijde naar onderen"
Waar is die ontsnapt?

En dan in de pan bakken en "wachten tot de kaas gesmolten is"
Tot de kaas er begint uit te lopen zal je bedoelen




Trouw

Kipgehakt in pandanbladeren

Kijk, dat lijkt me wel wat (overgepend natuurlijk)

Je moet dat gehakt al klaar voor consumptie hebben als je er pakketjes van maakt, die je nog even stoomt

Aanstellerige ingrediëntenlijst van kruiden voor in dat gehakt


AD

Dat is dat aanstellerige ouwe mens

Spaghettini met salie

Interessant recept (ook overgepend dus)
Broodkruim baken en separaat salieblaadjes
Salie uit de pan, ui knof erin... Bij broodkruim met salie
Parmezaan en dat spul over de pasta


Volkskrant

Varkenskoteletten met venkelzaad en rode wijn

Rode wijn / dat moet Otto zijn!

"Prachtig boek", dit en dat, maar hij weet het weer beter, de onnozelaar...



Ansjovis à la provençale


AD

Aardappel-paprikasoep

Paprikapoeder toevoegen en een half uur mee laten bakken...
Beginnen met wat paprikapuree (Turk) zou ik zeggen, en tegen het einde paprikapoeder


Trouw

Gevulde courgette op een cederhouten plankje

Zie hier
"Cedarwoodstokjes worden gebruikt in veganistische recepten"
Steken ze die dan in hun reet of zo?

"Indianen gebruikten ceder daarvoor al eeuwen"
Dat lijkt me stug want de ceder komt uit Europa en Azië

"Snijd de courget in twee of vier gelijke delen"
Dat kan je divers interpreteren...


Telegraaf

Wilbrink (ik kwam hem op de beurs in Houten tegen) heeft hier weer een goed recept

Wijting in de oven, uitjes erover en dan wijn met mosterd erdoor erover
(Uhh, eerst die wijn en dan die uitjes, want anders spoel je die uitjes weg ja)




Trouw

Afélia van paddestoelen

Koriander is "luizenkruid" maar ze vindt het er niet naar ruiken
Weet die dan hoe luizen ruiken? Hep die luize dan?
De bedoeling is dat je er luizen mee weghoudt, domme gans

"Na: pruimen"
Eind september...


NRC

Tosti gezond

Weer in de pan bakken en wachten tot de kaas gesmolten is

Mayo (op een tosti!), avocado, spinazie, Parmezaan en dukkah, de rare gek


AD

Perziksalsa

Perzik plus tomaten. de kunstgebitdraagster...





NRC

Tosti gehaktbal-pesto

Laat maar

En varkensgehakt kan je nergens vinden


Telegraaf

Gehaktballen met kaas erin (balletje van geraspte in het midden), dat die kaas eruit loopt als je die bal doorsnijdt

Mooi recept


Volkskrant

Die rare aap Huivers denkt dat er in frikandellen (zoals je die hier koopt) geen koolhydraten zitten, de ontzagwekkende culinaire onnozelaar

En dat gewauwel over koolhydraatloze diëten
Ja, dat moet je vooral doen als je gezond wil blijven

En zelf frikandellen maakte lukte hem niet, de culinaire onnozelaar...