Er is wel wat fout gegaan met de plaatjes, maar goed
Spaghetti carbonara
Met guanciale en paddo's
Een beroemd gerecht sinds ik het uitvond
Iets olijfolie en plakjes guanciale erin heel langzaam laten uitbakken
De plakjes wat kleinsnijden
Sjalot, knof en paddostelen erbij...
Grofgemalen zwarte peper...
Pasta koken
Afgieten en iets kookwater bewaren
De pasta met iets olijfolie erdoor gehusseld (gebruik goed fruitige!) terug in de pan
Ondertussen stukjes paddohoeden met de sjalot etc meebakken
Ei + extra eigeel kloppen met Pecorino romano
Door de pasta
Iets kookwater?
Nog wat peper?
De pasta warmen met de sjalot etc.
Serveer met Parmezaan
Tagliatelle
Met merguez, rode paprika en paprikapuree
Foto's kwijt
Olijfolie, bak de merguez, uit de pan
Bak de paprika heel kort, uit de pan
Olijfolie, zoete ui, knof...
Pikante Turkse paprikapuree...
Witte wijn, Green za-atar, op zout met Viandox of zo...
Kook de pasta, uit de pan, wat olijfolie
Worst in stukjes bij de saus...
Paprika idem...
Met de pasta serveren
(Foto hoort bij hieronder)
Radiatori
Met harde geitenkaas en groene aspergepunten
Die radiatori is toch echt klassieke pasta, want het staat in Pastario ovvero Atlante delle Paste Alimentari Italiane
Olijfolie, ui, knof, gedroogde rode pepertjes...
Steeldeel groene aspergepunten kort meebakken
Ff later de punten ook
Groene kruiden, witte wijn, kort sudderen
Uit de pan
Kook de pasta
Ingevette ovenschotel
Pasta, asperges, kaas erover raspen, oven
(Kleurverschil: iets langer meegebakken steeldelen)
Verse penne
Met peterseliesaus en tonijn
Foto kwijt
Met macaroni was dat een klassiek DDR feestgerecht
Tonijn in blik was niet goedkoop, en peterselie was een van de "groenten" die je altijd wel kon vinden
Ik had trouwens twee blikken tonijn, en een was "met olijfolie" en de andere "met een vleugje olijfolie (uitlekken niet nodig)"
Die laatste was stukken minder lekker
Tonijn uitlekken, olie opvangen
Die olie met eventueel wat extra olijfolie, ui, knof...
Fors grof gehakte platte peterselie zonder dikke stelen...
Bloem... Het moet geen al te dikke saus worden
Melk, witte wijn...
Oxo of zo, tijm, rozemarijn, grof gemalen witte peper...
Kook de pasta
Tonijn in de saus warmen
(Hoort bij hieronder)
Turkse kralenpasta
Met eieren uit de oven, Gruyère en paprika
Zwitsersche Eieren
Uit 100 Kaasgerechten (Wittop Koning, 1924)
Uitstekend boekje!
Pasta koken en afgieten
Olijfolie, ui, knof, grove witte peper...
Paprika...
Witte wijn, Oxo of zo en wat Worcestershire...
Pasta erbij
Goed beboterde ovenschotel
Grof geraspte Gruyère
Eieren erover breken (niet kloppen!)
Room erover, p/z...
Weer kaas erover raspen
Oven
Met de pasta serveren
Phuckh!
Na 10 minuten al 32 bezoekers...